keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Eläinsuojelija ja ravut



Ostin kaupasta rapuja, mihin voin vapauttaa ne?
Lähettäjä: Eläinsuojelija
Päivämäärä:   1.8.09 11:37:46
No niin. Paikalliseen markettiin oli sitten tullut myyntiin eläviä rapuja vähän päälle 2 euroa kpl. Siellä ne pulikoi akvaariossa jossa oli vähän vettä. Eläinrakkaana ihmisenä kävi rapuja sääliksi ja menin sitten ja ostin ne kaikki 9 kappaletta =D Tuolla ne nyt uiskentelevat vessassa isossa pesuvadissa. Tarkoitus olisi viedä ravut takaisin luontoon, mutta tyhmänä en tiedä missä moiset asuvat? Järvessä vai meressä? Ravut ovat aika pienikokoisia ja ruskeita. 
Lähettäjä: Testirukka
Päivämäärä:   1.8.09 11:39:48
Tämä saa kyllä hymyn huulille! Voin kuvitella tapahtumaketjua kaupasta vessasi pesuvatiin! :D "Siellä ne pulikoi" *reps*
Hiukanko hyvän mielen aloitus. 
Lähettäjä: noup
Päivämäärä:   1.8.09 11:40:47
Jos vapautat, saatat levittää rapuruttoa. Kaikki ravunpyyntivehkeetkin pitää desinfioida ennen kuin niitä siirtää vesistöstä toiseen! 
 Re: Ostin kaupasta rapuja, mihin voin vapauttaa ne?
Lähettäjä: noup
Päivämäärä:   1.8.09 11:41:53
...tieto lisää tuskaa... 
Lähettäjä: h
Päivämäärä:   1.8.09 11:42:03
Keitä ne ravut ennen vapauttamista niin ravut ovat varmasti puhtaita ennen luontoon pääsyä. 
Lähettäjä: ...
Päivämäärä:   1.8.09 11:42:15
Juu, ja kun kauppa käy noinkin hyvin, pulikoi siellä kaupassa seuraavaksi tupla määrä rapuja... 
Lähettäjä: h
Päivämäärä:   1.8.09 11:42:47
No, oikeasti, soita sinne kauppaan ja kysy mistä ne on pyydetty. Sitten vain vapautat ne takaisin sinne mistä ne otettiiinkin tai vastaavaan paikkaan.

Lähettäjä: Euro
Päivämäärä:   1.8.09 11:43:08
Olohuoneeseen.

Lähettäjä: äijänkutale
Päivämäärä:   1.8.09 11:44:45
Et voi vapauttaa niitä minnekään vesistöön. Jos ne ovat täplärapuja niin ne voivat saastuttaa kokonaisen rapurutosta puhtaan vesistön ruttoon ja tuhota jokirapukannan totaalisesti jopa vuosikymmeniksi. Siinä varsinainen ekotelo eläinten ystävältä. Pelastaa yhdeksän täplärapua ja aiheuttaa kymmenien tuhansien jokirapujen kuoleman!
Kaikki elävien rapujen siirrot vesistöstä toiseen on ehdottomasti kielletty!!!

Lähettäjä: mari
Päivämäärä:   1.8.09 11:47:05
Onpa hienoa eläinsuojelua... Hyvässä lykyssä levität rapuruttoa, joka tuhoaa sitten koko rapukannan. Kuinka pitkään ajattelit pitää niitä siellä pesuvadissa pulikoimassa? Niitä pitää myös ruokkia, jos ajattelit niillä hauskuuttaa itseäsi pitempäänkin. (Joo, ruskeita ne on. Punaisia et näe ennen kuin kattilasta nostettuna.)

Lähettäjä: .
Päivämäärä:   1.8.09 11:47:32
Kettutytöt on muuttunut raputytöiksi. Yhtä kaikki, samanlaista 'eläinsuojelua'. Kettutytöt vapauttaa minkit tuhoamaan luonnonvaraiset eläimet, raputytöt pelastaa 9 rapua kaupasta, joiden avulla tuhoavat kokonaisen järven rapukannan mahdollisella rapuruttotartunnalla. Tälläiset eläinsuojelijat ovat suoraan verrattavissa terroristeihin, tosin terroristitkin jättävät sentään suurimman osan ihmiskunnasta henkiin...

Lähettäjä: h
Päivämäärä:   1.8.09 11:52:48
Okei, no nyt sitten eläinsuojelija joudut keittämään ravut:) En tiennyt tuota rapuruttojuttua,. joten älä vaan päästä niitä minnekään, vaan syö ne. Paras ekoteko tässä tapauksessa!

Lähettäjä: Eläinsuojelija
Päivämäärä:   1.8.09 11:58:02
Eikä, mitä nyt niiden kanssa teen? =O En todellakaan tiennyt mistään rapurutosta. Meillä olisi mökillä kyllä pieni lampi jossa ei asu kuin muutama kala, tulisikohan ravut toimeen siellä? Lammessa ei ainakaan ole muita rapuja. Entä mitä ravuille voi antaa ruoaksi, kai niillä jo nälkäkin on kun ainakaan kaupassa ei akvaariossa ollut mitään ruokaa tarjolla?

Lähettäjä: h
Päivämäärä:   1.8.09 12:00:03
Luultavasti ihan oikeasti paras keino on nyt päästää ne hengiltä ja keittäminen on varmaan kävevin. Muista tillinippu mukaan:)
Älä loukkaannu:)
Rapujen aineenvaihdunta on varmaan niin hidasta eetä ei niille tartte nyt mitään ruokaa antaa, sen kun nyt vain teet sen mitä tehdä pitää, taikka sitten yrität tarjota ne takaisin kauppaan.

Lähettäjä: juu
Päivämäärä:   1.8.09 12:00:14
"Tunteeko rapu tuskaa ?
Kipu voidaan mieltää epämiellyttäväksi aistimukseksi, johon liittyy jonkin asteinen kudosvaurio. Kivun aistiminen, siihen reagointi ja sen kautta tapahtuva oppiminen riippuvat siitä, mihin eläinryhmään yksilökuuluu.
Kivun mittaamiseen selkärangattomilta eläimiltä ei ole luetettavaa menetelmää. Selkärankaisten hermostoon verrattuna ravun tikapuuhermosto on alkeellinen. Se koostuu kahdesta vatsapuolen hermorungosta ja siihen liittyvistä yhteen kasvaneista parillisista hermosolmuista (ganglioista), joita on yksi pari jokaisesta ruumiinjaoketta kohti.
Ensimmäinen gangliopari muodostaa ravun aivot. Ganglioista lähtee kolme hermosäieparia lihaksistoon, raajoihin ja muihin elimiin. Keskushermoston rakenteen takia ravun tainnuttaminen päähän iskemällä tai pään leikkaaminen ei estä impulssien kulkeutumista muualle ruumiiseen ja reagoimista siihen esim. saksia tai jalkoja liikuttamalla.
Fysiologisesti ravulla on kaikki valmiudet aistia ympäristön signaaleja, erityisesti erilaisia kemiallisia aineita. Todennäköisesti rapu tuntee jotakin sitä keitettäessä. Sitä emme kuitenkaan tiedä, millaisena rapu kivun aistii.
Elintoimintojen kannalta välttämättömät proteiinit koaguloituvat eli hyytyvät peruuttamattomasti n. 42 °C lämpötilassa. Paljon nestettä sisältävinä eläiminä rapujen alkeelliset aivot, jossa mahdollisen kivun aistimuksen olettaisi tapahtuvan, saavuttavat tämän lämpötilan välittömästi. Lisäksi mahdollinen lämpöshokki tekee eläimen tunnottomaksi.
Keitettäessä rapu siis kuolee hyvin nopeasti, muutamassa sekunnissa ja se on kivuttomin tapa lopettaa rapu.
Kiehuvassa vedessä rapu saattaa nytkähtää kerran, mutta sitten sen pyrstö käpertyy ja väri alkaa muuttua punaiseksi. Värin muutos johtuu kuoren sinisten, vihreiden ja ruskeiden väriaineiden hajoamisesta keittäessä. Punaiset ja keltaiset väriaineet eivät hajoa ja siksi rapu saa kauniin punaoranssin värinsä.

Keittämisessä on tärkeää, ettei kiehuvaan veteen panna liian monta rapua kerrallaan. Jos rapuja lisätään liikaa, keittoveden lämpötila laskee, eivätkä ravut kuole välittömästi. Keitettävien rapujen on oltava ehdottomasti eläviä. Kuolleena keitetystä ravusta voi saada ruokamyrkytyksen.
Tero Ahvenharju
Riista ja kalatalouden tutkimuslaitos, Evon kalatutkimusasema"

Lähettäjä: plop
Päivämäärä:   1.8.09 12:00:56
ainakin muistelen kovasti joskus kuulleeni että, kun rapuja pyydystää niin sitten niitä ei vedessä pietä ( hukkuvat )

Lähettäjä: mari
Päivämäärä:   1.8.09 12:05:47
Paras vaihtoehto on nyt se, että annat (myyt) ne jollekin keitettäväksi ja syötäväksi. Ja seuraavalla kerralla kun eläinsuojelukohtaus iskee, lahjoitat ne 18 euroa vaikka jollekin eläinsuojeluyhdistykselle tai tarjoudut vapaaehtoistyöhön ko. yhdistykseen. Saat enemmän hyvää aikaiseksi.
Ja ota hyvä ihminen asioista selvää ennen kuin alat leikkimään elävillä eläimillä. Mikään ei kiukuta niin paljon kuin "eläintensuojelijat", jotka suojelullaan aiheuttavat vain enemmän harmia ja kärsimystä eläimille :(

Lähettäjä: Eläinsuojelija
Päivämäärä:   1.8.09 12:10:46
En kyllä ala rapuja keittämään =( Täytynee lähteä katsomaan jos lapsuudenkodissa olisi tallessa vielä vanha akvaarioni, asustelkoon ravut siinä sen aikaa kunnnes keksin niille uuden kotipaikan. Miehelle soitin töihin ja kerroin ravuista, tuumasi että kai me voidaan ne lemmikkinäkin pitää toistaiseksi =D

Lähettäjä: Heliara
Päivämäärä:   1.8.09 12:11:11
Älä tosiaan vapauta niitä luontoon, voit aiheuttaa aika tavalla tuhoa! Myy ne jollekin? Kiehuvaan veteen laitettu rapu ei todellakaan ehdi kärsiä. Enemmän ne kärsivät jos yrittää tappaa jotenkin muuten. Lemmikkinäkään et voi niitä pitää, se vasta hölmöä olisikin.

Lähettäjä: mari
Päivämäärä:   1.8.09 12:11:24
http://www.ahven.net/suomi/esitteet/rapuesite1.php

Lähettäjä: mari
Päivämäärä:   1.8.09 12:14:54
Jos ihan lemmikkeinä meinaat pitää, otathan sitten huomioon sen, että ravut ovat kannibaaleja?

Lähettäjä: .
Päivämäärä:   1.8.09 12:15:38
Kyllä sitä keittämistä pahempi vaihtoehto on pitää niitä jossain akvaariossa kärsimässä. Kun et edes osaa hoitaa, etkä tunnu koko lajista mitään muutenkaan ymmärtävän. Sitä paitsi luonnovaraisten eläinten lemmikiksi ottaminen on laissa kielletty. Ihan oikeasti tapa ne, kaikki muu on eläinrääkkäystä.
Ne on eläviä eläimiä, ei leluja.

Lähettäjä: 
Päivämäärä:   1.8.09 12:15:41
reps kops, päivän paras!

Lähettäjä: bruno
Päivämäärä:   1.8.09 12:20:06
Ei kai kukaan oikeasti ota tätä tosissaan...

Lähettäjä: Hilima
Päivämäärä:   1.8.09 12:24:24
Tää on kieltämättä aika hyvä...

Lähettäjä: ,
Päivämäärä:   1.8.09 12:27:25
Luontoon niitä ei saa vapauttaa. Oli sitten vaikka lähi lammikko. Niissä tasapaino menee paljon herkemmin kuin isoissa paikoissa. Rapu asuu puhtaassa vedessä. Jos ne päästät johonkin paikkaan ja pilaat alueen vesiekologian saat siitä aikamoiset rapsut... ja pahan mielen. Meillä on jo lumikko harvinaistunut näiden minkkien takia. Älä hyvä ihminen niitä minnekään päästä. Jos et meitä usko käy juttelemassa vaikka luontomuseossa, tai jonku biologin kanssa.
Ota nyt ensin selvää mitä rapuja ne ovat olleet! Jos niitä täplärapuja. Ehdottomasti ei meidän veisistöön. Tuhoat sen viimeisenkin jokirapukannan.
http://www.savonsanomat.fi/video-kuva/videot/jokirapu-on-uhattu-laji/195120

Lähettäjä: h
Päivämäärä:   1.8.09 12:41:14

Vie vihamiehesi kotirantaan: ;)

Lähettäjä: -
Päivämäärä:   1.8.09 12:42:27
juurikin näin:
Jos ne ovat täplärapuja niin ne voivat saastuttaa kokonaisen rapurutosta puhtaan vesistön ruttoon ja tuhota jokirapukannan totaalisesti jopa vuosikymmeniksi.

Lähettäjä: -
Päivämäärä:   1.8.09 12:43:43
sinuna menisin kylään jonkun luo, jonka ehkä tiedät pitävän ravuista (ruokana) ja veisin ne tuliaisiksi sinne.
meinaatko, että ne eivät kärsi "lemmikkinä" sun vessassa pesuvadissa??? tai akvaariossa??? ihan onnellisia ovat siellä, vai?

Lähettäjä: Vinla
Päivämäärä:   1.8.09 13:01:45
Ihme piipertäjä aloittaja... Kyllä eläinsuojelijan pitäisi osata ja ymmärtää suojella eläimiä ja luontoa ihan toisella tavalla! O.o!

Lähettäjä: 
Päivämäärä:   1.8.09 13:04:26
Yksi vihije:
täpläravut on kalliita, niitä ei myydä kahden euron kappalehintaan missään.
Eli jokurapua ovat, päästä vain vesistöön.

Lähettäjä: Pop
Päivämäärä:   1.8.09 13:04:42
Haha, paras <3 ja hauskinta että jengi neuvoo ihan tohkeissaan :D :D

Lähettäjä: tallirotta
Päivämäärä:   1.8.09 13:16:18
Miksei provot tule koskaan ilkkumaan ähäkutti vaan jutut jäävät aina auki?
Mutta se on niin totta, eläinsuojelijat tekevät tohkeissaan enemmän tuhoa kun eivät itseasiassa ymmärrä eläimistä ja luonnosta mitään. Esim. tässä tapauksessa, rapu elää vain puhtaassa ja tietynlaisessa vesistössä jossa mielellään kivinen pohja, eivät missään lammikossa jossa sakea vesi ja mutaa vyötäröön asti. Muistaakseni rapu on raadon syöjä, ja mertoihin niitä houkutellaan juurikin vanhoilla kalan raadoilla, eli tässä tapauksessa eläinystävän täytyisi mennä ostamaan kuollutta kalaa ystävilleen.

Lähettäjä: pl
Päivämäärä:   1.8.09 13:21:32
Yllätä miehesi iloisesti ja tee akvaario 80-100 asteisesta 10 litran kattilasta liedellä. Laita tällaiseen akvaarioon vähän suolaa ja vähän sokeria, tilliä kasvillisuudeksi. Ravut viihtyvät tällaisessa akvaariossa muutaman minuutin. Niiden viihtyvyyden voi tarkistaa siitä, miten helakan punaisia ravut ovat. Jos ne ovat kauniin punaisia, niillä on hyvät elinolosuhteet ja olet hoitanut ravut hyvin. Miehesikin on varmasti iloinen tällaisesta akvaariosta! :)

Lähettäjä: Vinla
Päivämäärä:   1.8.09 13:28:19
Täpläravut ovat niitä halpoja, jokiravut kalliita! Niin että täpliksiä ovat, älä tod. vapauta! Ei edes lammikkoon eli suljettuun vesistöön, sillä rapu kyllä kulkee maallakin ja voi vaihtaa maisemaa.

Lähettäjä: Pop
Päivämäärä:   1.8.09 13:30:00
"Mutta se on niin totta, eläinsuojelijat tekevät tohkeissaan enemmän tuhoa kun eivät itseasiassa ymmärrä eläimistä ja luonnosta mitään."
Tää rapuläppä nyt on mikä on, mutta mikäli viittaat jollain tasolla turkistarhaiskuihin niin ei kai kukaan oikeasti voi olla niin idiootti että kuvittelee näiden kettutyttöjen kuvittelevan eläinten vapauttamisen olevan niille hyödyksi? Haloo, ei tietenkään ole. Mutta jos näiden iskujen avulla yksikään tarhaaja saadaan toteamaan, ettei tarhaus kannata, niin se on jo iso voitto. Koko elämänsä häkissä asuneet minkit ei pärjää luonnossa, mutta tarkotus onkin vaan herättää ihmiset. Älkää ***** tarhatko niitä eläimiänne niin ei tartte itkeä että yhyy multa meni elinkeino.

Lähettäjä: Eläinsuojelija
Päivämäärä:   1.8.09 16:05:24
Joo kiitosta vaan teille provon huutelijat, eipä kyllä ole keksitty juttu tämä. Hain akvaarioni kotoa ja miehen kanssa ollaan sitä laitettu tässä viimeiset pari tuntia. Nyt ravut ovat akvaariossa ja varmaan viihtyvät paremmin kuin kaupan vesipurkissa. Laitettiin niille pohjalle hiekkaa ja muutama kivi minkä takana piileksiä. Mies lähti vielä käymään kaupassa jos sieltä osaisivat kertoa minkä rotuisia nämä ravut ovat (maksoivat tosiaan sen 2,50e/kpl) tai mistä ne on pyydystetty. Ihan tyytyväisiltä nuo tuolla akvaariossa näyttävät, tykkäävät kovasti olla hapettimesta tulevassa vesikuplavanassa =)
Kumma juttu että rapuja on ihan ok pitää kaupassa myytävänä elävänä ties kenelle, mutta minun toimintani rinnastetaan täällä eläinrääkkäykseen?
Isoin rapu tuntuu olevan joukon johtaja ja annettiinkin sille nimeksi Tarja. Toivottavasti ei ole poika =D

Lähettäjä: 
Päivämäärä:   1.8.09 16:07:22
ihana... :D:D

Lähettäjä: kolikko
Päivämäärä:   1.8.09 16:09:24
Vapauta ne Tapiolan keskusaltaaseen. Eivät ainakaan vahingoita alkuperäislajeja siellä. ;)

Lähettäjä: argh
Päivämäärä:   1.8.09 16:25:39
No siellä kaupan vesialtaissa ne ravut eivät kovin kauan kerkeä olemaan, ennen kuin sit päätyvät jo syötäviksi.
Yhdeksän rapua vaativat ihan @!#$ kokoisen akvaarion, millaista sinulla tuskin on.
Ihan oikeasti, SYÖ NE!

Lähettäjä: oh
Päivämäärä:   1.8.09 16:31:56
taas voidaan todeta että sääli on sairautta, toivottavasti pärjäät rapujesi kanssa :)

Lähettäjä: juu
Päivämäärä:   1.8.09 16:35:46
Meillä oli yläasteella simpukoita tutkittavana biologian tunnilla. Lopuksi halusin "pelastaa" ne ja ottaa itselleni. Tein vesialtaan niille ja siellä ne elivät pari päivää. Sitten lähdin viemään niitä järveen ja hups vaan heilahti simpukoiden mädäntyneet sisukset veteen lillumaan. Tykkäsivät huonoa mun altaasta. Ennustan vastaavaa loppua aloittajan ravuille. Yksi aamu huomaat kun vesi haisee mädälle.

Lähettäjä: &
Päivämäärä:   1.8.09 16:39:23
Voit tuoda ne meijän pihalampeen...

Lähettäjä: Eläinsuojelija
Päivämäärä:   1.8.09 16:51:17
Väliaikatietoja. Mies tuli kotiin, ravut ovat täplärapuja. Tulevat kauppaan jonkun välikäden kautta eivätkä osanneet sanoa mistä ovat pyydystetty. Joten eiköhän nämä nyt toistaiseksi ole meidän lemmikkinä kun ei ole paikkaa mihin vapauttaakaan. Selvittelen vielä tuota mökin lampea olisiko se mahdollinen paikka ravuille. Ei ne sieltä ainakaan mihinkään pääsisi leviämään.
Niin ja meidän akvaario on 200 litrainen, kaupan allas oli hyvä jos 40 litraa että luulis rapujen viihtyvän =)

Lähettäjä: rapula
Päivämäärä:   1.8.09 16:53:28
Kai ne voi viedä jonnekin eläinkauppaan?

Lähettäjä: desi
Päivämäärä:   1.8.09 16:54:48
Ravut eivät kyllä ole mitään laumaeläimiä, eli isoin ei ole joukon johtaja, vaan yksinkertaisesti vain vahvempi kuin muut. Kyllä rapu akvaariossa pärjää oikein ruokittuna yms., mutta 9 rapua samassa saavissa on vähän huonompi homma. Ja kivistä ei ole mitään iloa ravuille, jos ne eivät muodosta luolia. Osta nyt ainakin jotain kukkaruukkuja piilopaikoiksi (kyljelleen puoliksi hiekan alle) niille jos tosissaan meinaat ne pitää. Ja siis ainakin 9 kukkaruukkua.
Mutta ainakin 8 niistä olisi armeliainta keittää, koska muuten tappavat toisensa ja kokevat paljon kivuliaamman kuoleman.

Lähettäjä: Helmi
Päivämäärä:   1.8.09 17:02:36
en edelleenkään usko tähän paskatarinaan mutta jos ny oletettas että tää oiskin totta niin ei voi muuta sanoa kun että haloo mistä näitä idiootteja sikiää :O :O

Lähettäjä: W
Päivämäärä:   1.8.09 17:07:03
Ihanaa et tollasiakin ihmisiä on :) Järkytyin, knu kuulin että ne pitää heittää elävinä kiehuvaan veteen :(

Lähettäjä: .
Päivämäärä:   1.8.09 17:07:28
alottaja oot söpö <3

Lähettäjä: mm
Päivämäärä:   1.8.09 17:09:26
no on sulla alottaja ylimäärästä rahaa,DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Lähettäjä: Marjatta
Päivämäärä:   1.8.09 17:10:48
Ehdottaisn wc-pönttöä, sitä pitkin ne pääsevät suureen seikkailuun, ja tämä olisi vähintäänkin kohtuullista moisille vangittuna eläneille rapu-paroille. Tsemppiä aloittajalle, mihin päätökseen hän sitten päätyykin. :)

Lähettäjä: .
Päivämäärä:   1.8.09 17:29:51
Mistä tollasii miehii saa!! Sun mies on ihana!

Lähettäjä: SpecialMan
Päivämäärä:   1.8.09 17:45:16
Mitähän seuraavaksi, huh tätä hullua maailmaa.

Lähettäjä: voi jee
Päivämäärä:   1.8.09 17:48:24
Vetää kyllä aika hiljaiseksi tämä topiikki. Ainut hyvä asia tässä on se, että jutun aloittaja kävi tsekkaamassa annetut kommentit eikä mennyt tekemään mitään hätiköityä. Toisaalta, onneksi tämän palstan kautta olisi saatu rikollinen nopeasti kiinni mikäli irtipäästetyistä ravuista olisi seurannut ruttoepidemia. Eläinrakkaus on hieno asia, mutta joskus voisi ihan ensimmäisenä selvittää faktat ennen hätiköityjä päätöksiä... Mutta tsemppiä vaan niiden rapujen kanssa, olet nyt niistä vastuussa niiden loppuelämän ajan. Onneksi ne voi tosiaan laittaa pataan jos pitovaikeuksia alkaa ilmetä...

Lähettäjä: W
Päivämäärä:   1.8.09 17:55:34
Mä otin lapsena (12v) simpukoita, ja en sillon tajunnut, niin pidin niitä isossa saavissa ja siellä ne eli puolivuotta talveen saakka, ja lopuksi menin päästämään ne takasin helsinkiin.

Lähettäjä: SpecialMan
Päivämäärä:   1.8.09 17:55:43
Siinä mielessä tämä sennula on mainio paikka, että täällä jos missä oppii tietämään naisista, heidän ajattelutavoistaan tai ajattelemattomuudestaan todella paljon.

Lähettäjä: Helmi
Päivämäärä:   1.8.09 17:57:14
ihana toi spesiaalimies kun pitää joka topic saada käännettyä provokaatioksi koko naissukupuolta kohtaan <3 ihana. kyllä. me kaikki naiset olemme yhtä idiootteja, sinähän sen tiesit <3

Lähettäjä: .
Päivämäärä:   1.8.09 17:58:05
SM: jep jep täältähän sitä oppii. Tai ehkä kuitenkin paremmin tosielämästä.
Kalauta niitä rapuja vasaralla tai halolla päähän, keitä ja syö.

Lähettäjä: naame
Päivämäärä:   1.8.09 17:59:05

Aloittajalle
Jos ajattelit pitää ravut: Muistathan, että ravut vaativat piilopaikkoja, juuri niitä yllämainittuja kivenkoloja ja suojaa. Ne eivät elä "laumoina", vaan tappelevat ja tappavat toisiaan herkästi.
Jos päätät vapauttaa ravut: Tee se korkeintaan siihen lampeen, jos olet oikeasti varma, etteivät pääse kävelemään sieltä järveen. Vapauttaessa pitää muistaa, että rapu lasketaan veteen AINA selkäpanssari alaspäin, sillä muuten panssarin alle joutuu ilmakupla, joka tappaa ravun. Toivottavasti teit näin siis jo akvaarioon rapuja siirtäessäsi, muuten olet tuhonnut ne kaikki jo nyt.
Jos keität ravut: Keitä elävältä. Kuolleita rapuja ei saa keittää.

Lähettäjä: Eläinsuojelija
Päivämäärä:   1.8.09 18:00:26
Nyt on ravuilla ruukkujakin akvaariossa. Ja vielä liuskakivistä rakenneltiin niille muutama luola. Tarja kiipesi heti liuskakiviluolan päälle kun muut pötkivät piiloon =D
Odotan tässä soittoa papalta jos saataisiin laittaa ravut sinne mökin lammikkoon. Se on ihan itse kaivettu eikä lähimmän 4 km.n säteellä ole vesistöä joten ravut ei sieltä pääse levittämään mitään pöpöjäkään.

Lähettäjä: juuh
Päivämäärä:   1.8.09 18:00:43
kuuleppa, kyllä kaupan pitää tietaa rapujen alkuperä. muuten soitto paikkaan nimeltä terveystarkasta. pyytäjä ja pyyntipaikka pitää olla tiossa. samoin päivä ja kellon aika. samat jutut kun kaloissa. hop,hop, takas kauppaan.

Lähettäjä: jaaha
Päivämäärä:   1.8.09 18:01:32
"Keitettäessä rapu siis kuolee hyvin nopeasti, muutamassa sekunnissa ja se on kivuttomin tapa lopettaa rapu."
Jaa että "hyvin nopeasti muutamassa sekunnissa".
Mikähän se "muutama sekunti" sitten on?
Laskekaapa kymmeneen vaikka ja kuvitelkaa olevanne sen ajan kiehuvassa vedessä.

Lähettäjä: lol
Päivämäärä:   1.8.09 18:02:19
hupaisaa että alottaja vieläkin käyttää itsestään nimitystä 'Eläinsuojelija'

xD
Lähettäjä: SpecialMan
Päivämäärä:   1.8.09 18:04:38
Helmi, tuliko nyt taas luettua tai ymmärrettyä väärin mun kommentti? Enhän mä nyt toki kaikkia naisia tarkoita, sanoohan sen nyt järkikin, että tänne on pesiytyneet ehkä vaan paljon niitä äärimmäisyyksiä. :)
En myöskään ymmärrä mitä ihmeen provokaatiota tossa nyt taas oli? Käytännön elämässä minulla ei ole mitään mahdollisuutta törmätä tällaiseen äärimmäisyyteen, joten joudun tyytymään tämän foorumin ntimiin.

Lähettäjä: ...
Päivämäärä:   1.8.09 18:09:06
Meillä oli joskus yläasteella aina pari rapua koulussa akvaarioissa (molemmilla siis oma) syksyllä. En muista kuinka kauan ne elivät, mutta aika kauan muistaakseni.

Lähettäjä: aaargh
Päivämäärä:   1.8.09 18:19:46
Ei luoja, mitä sinisilmäisyyttä! :D
Ihanko tosissasi kuvittelit, että ne ravut pärjäävät hyvin siinä akvaariossasi, johon olet heittänyt vettä ja hiekkaa?
Entä lämpötila, ph-arvot, järviveden mukainen mikrobitasapaino?
Ravut heittävät henkensä viimeistään siellä papan tekojorpakossa, mutta ethän sinä sitä tietenkään ole nkemässä, ja sehän se varmaan tärkeintä sinulle on.

Lähettäjä: .
Päivämäärä:   1.8.09 18:20:34
Tää on kyllä niin älytön juttu, että ei kukaan tällaista voisi huvikseen keksiä provoksi...
Tosi eläintensuojelija joo-o...

Lähettäjä: polle ponteva
Pävämäärä:   1.8.09 18:25:56
alottajalle pisteet täältä...
oli hauskasti tehty=)

Lähettäjä: luoja
Päivämäärä:   1.8.09 18:31:33

Ja todellakin, on siinä varsinainen eläinsuojelija, joka syyllistyy jo nyt eläinsuojelurikokseen ottamalla luonnonvaraisen eläimen "lemmikiksi" rääkättäväksi epäasiallisissa oloissa. Et mitenkään pysty takaamaan ravulle luonnonmukaisia oloja, vaan typeryyttäsi kidutat ne kuoliaaksi joka tapauksessa, mitä ikinä teetkin.
Siellä tekolammessa ei varmasti ole sellaisia oloja, jossa ravut kykenisivät elämään - eiväthän ne viihdy kaikissa järvissäkään. Mutta, niinkuin tuossa aiempi kirjoittaja sanoi, ethän sinä sitä hidasta kuolemaa ole tosiaan näkemässä, ja voit ehkä kuvitella tekeväsi hyvän työn.
Tervemenoa biologian tunneille opettelemaan perusasioita ekosysteemeistä, niiden tasapainosta ja eläinten elinympäristön vaatimuksista.

Lähettäjä: ..
Päivämäärä:   1.8.09 18:32:31
Päivän parhaat naurut :D Porukka täällä viellä ihan tosissaan torumassa.

Lähettäjä: Eläinsuojelija
Päivämäärä:   1.8.09 18:40:54
Sekö sitten on inhimmillistä ja eläinystävällistä että menen ja KEITÄN nuo ravut hengiltä? Juu en keitä, senhän takia ne ostin pois kaupasta ettei kukaan muukaan keittäisi. Mies juuri hetki sitten mietti että ehkä meidän pitäisi hakea enemmänkin noita rapuja pois kaupoista että saisivat säilyttää henkensä =D
Pappa soitti äsken ja hänen puolestaan saamme laittaa ravut mökkilampeen. Näillä näkymin menemme siis viemään ne huomenna sinne. Lampi on sen verran pieni, matala ja kirkasvetinen että varmasti pystymme jatkossakin seuraamaan Tarjan ja kumppaneiden elämää =)

Lähettäjä: lol
Päivämäärä:   1.8.09 18:45:18
"Mies juuri hetki sitten mietti että ehkä meidän pitäisi hakea enemmänkin noita rapuja pois kaupoista että saisivat säilyttää henkensä =D "
tää läppä alkaa niin lähteä jo käsistä xD älä vaan ala pitää täällä mitään "Tarjan elämää" -palstaa tarinoinesi!

Lähettäjä: luoja
Päivämäärä:   1.8.09 18:46:43
Kyllä, se on inhimillisempää. Eläinsuojelulain mukaan kärsivä (nämä ovat sellaisia) luonnonvarainen eläin, tulee lopettaa asianmukaisella tavalla.
Äyriäiselle sopiva tapa on keittäminen tai vastaavasti pään leikkaaminen irti. Olet velvollinen tekemään tämän välittömästi
Paskanmarjat ne ravut siellä lammessa hengissä pysy. Kuvitteletko oikeasti että ravut kykenevät elämään missä jorpakossa vaan, koska "onhan siellä vettä, ja ravut elävät vedessä". Huh huh. Olet kyllä typeryydessäsi uskomaton.

Lähettäjä: .
Päivämäärä:   1.8.09 18:47:02
"Sekö sitten on inhimmillistä ja eläinystävällistä että menen ja KEITÄN nuo ravut hengiltä?"
Kyllä nopea kuolema on parempi kuin pitkä kärsimys väärissä elinoloissa.

Lähettäjä: ei ole totta...
Päivämäärä:   1.8.09 18:50:09
Juu, varmaan on ravuilla hauskaa siinä kirkasvetisessä lammikossa, jossa ei ole niille ruokaa...
Bravo, tosi hienosti hoidettu homma, ole ylpeä itsestäsi!
Toivottavasti et omista mitään lemmikkejä etkä koskaan sellaisia hanki.

Lähettäjä: Eläinsuojelija
Päivämäärä:   1.8.09 18:56:55
Aiomme varmistaa rapujen ravinnon saannin syöttämällä niitä.
"Kalanviljelylaitoksilla ravuille syötetään mm. omenoita, porkkanoita, perunoita, kurkkuja ja muita vihanneksia."
Jotta noita sitten käydään laiturilta viskomassa lampeen =)

Lähettäjä: Eläinsuojelija 2
Päivämäärä:   1.8.09 19:00:27
Esimerkistäsi innostuneeni minäkin kävin pelastamassa lähikauppani pakastealtaasta kaikki katkaravut ja huomenna aion mennä päästämään heidät vapauteen. Ajattelin heittää ne Hakaniemen sillalta alas veteen. Siihen asti säilytän niitä kylpyammeessani minne heittelen omenoita ja porkkanoita sekaan.

Lähettäjä: jösses
Päivämäärä:   1.8.09 19:03:27
Vähän eri asia kuin se tarina, jossa joku tyyppi heitteli meritähtiä rannalta mereen takaisin. Tässä tapauksessa luulet pelastavasi edes 9 rapua, tosiasiassa ne tulevat kokemaan paljon enemmän kärsimyksiä ja paljon hitaamman kuoleman. Sinun ansiostasi. Eli kattilaan, ja mahdollisimman pian. Jos et itse pysty, niin miten olis se pappan kattila, tai naapurin/tutun.

Lähettäjä: jösses
Päivämäärä:   1.8.09 19:04:44

En trkoittanut katkarapujen ostajalle :D
Lähettäjä: ..
Päivämäärä:   1.8.09 19:05:07
Tiedätkö aloittaja, mitä tästä seuraa? Kaupassa todetaan, että ravuthan menevät epätavallisen hyvin kaupaksi ja niitä tilataan lisää. Tämä viesti menee myös kasvattajille/pyydystäjille ja kapasiteettiä lisätään. Mietihän nyt mitä olet tekemässä!
Lähettäjä: Nette
Päivämäärä:   1.8.09 19:08:49
Täällä jotain pikkutietoa niiden kasvatuksesta: https://oa.doria.fi/handle/10024/28145
Lähettäjä: just
Päivämäärä:   1.8.09 19:11:28
"Mies juuri hetki sitten mietti että ehkä meidän pitäisi hakea enemmänkin noita rapuja pois kaupoista että saisivat säilyttää henkensä =D "
Pelastakaa kaikki, ei tarvi olla ylimääräistä kun joku 5-10 miljoonaa euroa, ja ravustajat kiittää =)
Lepän maahan pudonnut lehti on sitten parasta "luonnollista" ravintoa, mikäli ei halua kalanraatoja sinne lampeen niille hommata.
Lähettäjä: No-aito
Päivämäärä:   1.8.09 19:13:01
Täytyy kyllä myöntää, että tuo ajatus pelastaa ravut on joskus tullut mieleen.
Katkaravuista tykkään, mutta joku muu on silloin jo tehnyt likaisen työn.
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   1.8.09 19:15:07
Ei ole ihmisellä tärkeitä huolia eikä aivoja kun noin toimii. Se pappasi lampi ainakin jäätyy pohjaan asti melko varmasti eikä siellä ole toimivaa ekosysteemiä rapuja elättämään. Rapu EI ole lemmikkieläin, onnellisempi padassa kuin akvaariossa. Ymmärrän kyllä että tuntuu pahalta että elävänä näkemäsi eläimet tapetaan mutta niin ne tapetaan jauhelihalehmätkin vaikket ole katsomassa. Ja metsäneläimet kuolee kun niiden metsät raivataan kahvi/tupakka/kannabis/ym viljelmiksi. Tee eläinsuojeluteko ja mene poimimaan marjoja. Mietit siellä luontoa ja ymmärtämistä, palattuasi miehesi saa keittää ravut.
Lähettäjä: Nette
Päivämäärä:   1.8.09 19:16:01

Lisää tietoa: http://www.practical-pet-care.com/archive.php?2004060113444853
Lähettäjä: ..2
Päivämäärä:   1.8.09 19:16:14
.. : Turha sitä enää itkeä, kun maito on jo kaatunut?
Lähettäjä: tallirotta
Päivämäärä:   1.8.09 19:20:49
Nopeasti kommentoin, että googlaileppa hieman ravuista. Itse en nyt ehdi, mutta ihan biologian tunnilta ja muuten oppinut, että ravuilla pitää olla virtaava vesi..ja oikeanlainen kasvusto tms. bakteeristo. Rapu on herkkä!! eläin. Nyt googlaamaan ja selvittämään jos haluat niitä oikeasti suojella...kituvat siellä lammikossasi!
Lähettäjä: ...
Päivämäärä:   1.8.09 19:22:22
ravut on siellä kaupassa ilman ruokaa jotta suolisto tyhjenisi ja ihmisten ei tarvitsisi syödä ravunpaskaa. se että niille annetaan jotain ruokaa tekee niistä syömäkelvottomiakin. kaiken kaikkiaan täysin vastuutonta toimintaa.
Lähettäjä: hiiru
Päivämäärä:   1.8.09 19:25:09
Mä vähän luulen, et pappa pyydystää ravut nuorten lähdettyä ja pistää itse pataan. ;)
Aloittaja vois nyt todistaa, ettei tämä ole provo ja ottaa ravuista kuvan. Muuten en usko, ei kukaan voi oikeesti olla noin ajattelematon.
Lähettäjä: ei ole totta...
Päivämäärä:   1.8.09 19:25:37
"Kalanviljelylaitoksilla ravuille syötetään mm. omenoita, porkkanoita, perunoita, kurkkuja ja muita vihanneksia."
Jotta noita sitten käydään laiturilta viskomassa lampeen =)"
Juu, tehkääpä se myös talvella!
Lähettäjä: **
Päivämäärä:   1.8.09 19:28:32

Jos Ravut saattaisivat selvitä hetken lammessasi.. meinasitko ottaa talvella sisällä lämpimään ettei jäädy muun lammen mukana??
Lähettäjä: Nette
Päivämäärä:   1.8.09 19:28:51
Tallirotta: Täplärapu nimenomaan viihtyy ennemmin virtaamattomassa vedessä. Jokirapu taas arvostaa virtausta :)
Lähettäjä: Paali
Päivämäärä:   1.8.09 19:32:44
Ei se nyt niin vaikeaa voi olla löytää rapuruttoinen isompi vesistö, jonne ravut voisi pian päästää. Koska ne ravustajat ovat ihan itse melkein kaikki vesistöt saastuttaneet rapurutolla...
Jos ravut ovat hengissä ma, soita jollekin kalatalousneuvojalle ja kysy, mitä tehdä.
Lähettäjä: Eläinsuojelija
Päivämäärä:   1.8.09 19:32:46
http://keskustelu.suomi24.fi/node/6041614
http://keskustelu.suomi24.fi/node/571398
Miksi nämä ihmiset ovat onnistuneet pitämään rapuja lemmikkinä olematta eläinrääkkääjiä? Hmm.
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   1.8.09 19:34:05
:')
Lähettäjä: SS
Päivämäärä:   1.8.09 19:38:50
"Rapu viihtyy kaikenlaisissa sisävesistöissä: järvissä, lammissa ja virtavesissä."
Tuo on kalatalouden keskusliiton sivuilta!
Lähettäjä: enkeliponi
Päivämäärä:   1.8.09 19:57:22
Sinänsä hieno idea, mutta yleisesti ottaen ja rapujen kannalta täysin mitätön. Jännä juttu, että eläinsuojelua lähdetään ajattelemaan yleensä ihan väärältä puolelta, kun usein omassa naamassa on kilo eläinkokeilla testattuja meikkejä tai oma koira kotona syö markettiruokaa ja liikkuu tuskin kilometriä päivässä. Kyllä se niin on, että ensin asiat kotona kuntoon, sen jälkeen mietitään, mikä on järkevää eläinsuojelun kannalta muualla maailmassa. Sooloilu on harvoin hyödyllistä tässäkään asiassa.

Ravuista en eläiminä tiedä mitään, mutta sen tiedän, että on kaukana eläinsuojelusta pitää niitä akvaariossa.
Lähettäjä: Joku
Päivämäärä:   1.8.09 20:01:21
Erittäin tärkeää on se ettet missään tapauksessa vapauta niitä vesistöön missä ei ennestään ole täplärapuja.
Syytä muistaa myöskin se ettei siinä pihalammessa kasteltuja kalastusvälineitä sitten käytetä desifiomatta muissa vesistöissä.
Rapujen vapauttaminen/luvaton istuttaminen saattaa olla syynä useisiinkin rapurutto tapauksiin.
Lähettäjä: Voi voi
Päivämäärä:   1.8.09 20:18:39
Elikkä "eläinsuojelija" on visusti sitä mieltä että näitä rapuja on parempi kiduttaa hitaasti kuoliaaksi vääränlaisessa elinympäristössä kuin tappaa "kertaheitolla" kivuttomasti!?!?
Onpa kummallinen ajattelutapa...
Lähettäjä: Eläinsuojelija
Päivämäärä:   1.8.09 20:52:30
Ei siinä pihalammessa kukaan kalastele, joten jos ravuissa jotain tautia on niin ei se sieltä mihinkään leviä.
Olen nyt googletellut aika tavalla ja muillakin on rapuja ollut akvaariossa ja selvinnyt. Lampikin pitäisi olla sopiva rapujen asumukseksi ja alkuun niitä sitten vielä ruokitaan että pääsevät alkuun. Samassa lammessahan elää myös simpukoita joten ei voi kovin huono vesi olla =)
Mies on puoli iltaa istunut katselemassa rapuja, normaalisti se tuijottaisi telkkaria mutta nyt kiinnostaa ravut enemmän =D
Tulen sitten huomenna kertomaan miten kävi, pitäkää peukkuja pystyssä että rapuliinit kotiutuisivat lampeen. Jos kotiutuvat, voidaan ehkä hankkia niitä lisääkin sinne ensi kesänä.
Lähettäjä: Pop
Päivämäärä:   1.8.09 20:54:39
Juu, keksi yön aikana jatkoa sun jatkotarinalles, meitä niin "kiinnostaa".
Lähettäjä: huh
Päivämäärä:   1.8.09 20:54:44

Hitto kun tietäisi, missä olet, niin soittaisin eläinsuojeluviranomaisen paikalle. Tuommoinen ääliömäisyys on aian uskomatonta, JA VIELÄ KUN KUVITELET OLEVASI JOKIN HYVÄNTEKIJÄ.
Lähettäjä: huhhu
Päivämäärä:   1.8.09 20:59:41
Noissa sun suomi24 linkeissä on kasvatettu jokirapuja ei täplärapua. Mutta en silti ymmärrä sinun ja miehesi toimintaa lainkaan ja jos olen oikeassa en tiedä olenko, mutta muistan kuulleeni että tälläisessä tapauksessa voisit saada sakkoa eläinrääkkäyksestä. Ja nyt pyydän keitä ne ravut nyt , etteivät raukat kidu yhtään enenpää. Valittaisin sulle myös monesta muusta, mutta onneksi sen on jo moni tehnyt edellä enkä jaksa enään toistaa asoita. Järkyttävää toimintaa anteeksi vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

AddThis