keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Sukujen synkät salaisuudet

Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: kummitus
Päivämäärä:   8.12.13 00:50:20

Kertokaapa millaisia asioita sukuvussanne on tapahtunut..siis sellaisia joista ei kukaan mielellään halua puhua.

Mä tiedän, että eräs sukulaiseni teki itsemurhan syömällä hitosti pillereitä ja painumalla sen jälkeen jokeen hukuttautumaan. Traagista oli se, että myöhemmin tuo ruumis sattui jäämään kiinni kalastajan vieheen. Voin vaan kuvitella millaisen säikähdyksen oli tuo hyvin nuori kalastaja kokenut.

Myöskin tiedän, että erään melko kaukaisen sukulaiseni tappoi oma mies.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   8.12.13 00:51:07

Jäin serkkuni kanssa kiinni sängystä. Tabu, tabu....
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: .--
Päivämäärä:   8.12.13 00:56:17

Isoisäni veli taisi sodassa hetken palvella natsijoukoissa, olivat Venäjällä käyneet. Tosin, ei tainnut olla valinnan varaa.
Kun rauha tuli, kyseinen mies pakkasi kamansa ja lähti Kanadaan omaatuntoaan pakoon. Sen koommin hänestä ei kuultu.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   8.12.13 01:00:46

No saahan serkut mennä naimisiinkin että tuskinpa se mikn tabu on.

Mutta just kuulin että pikkuserkkuni, kaunis nainen, oli tappanut itsensä.

Isoisoisoäitini oli kuulemma ilotyttö ;)

Eräs serkkuni on merimies ja tekee lapsia joka maahan missä käy. Omilla lapsillani on siis pikkuserkkuja yhdysvalloissa, brasiliassa, thaimaassa ja kuulemma olisi yksi myös norjassa.

Onneksi yksi sukulainen sentään on positiivistakin kuuluisuutta saanut historiallinen henkilö mutta se ei kuulu tähän ketjuun.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
LähettäjäS.O.A.D.
Päivämäärä:   8.12.13 01:01:56

90 prosentilla suvusta on aivan s**tanan iso klyyvari, vaaleahiuksiset miehet kaljuuntuu alle kolmikymppisinä ja ainoastaan suvun naisilla kasvaa parta.

Kylläpä vierähti iso murkula sydämeltä, kun vuosikausia oli pantannut näitä salaisuuksia sisällään.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: --
Päivämäärä:   8.12.13 01:03:06

Ei meidän suvussa taida mitään oikeesti synkkiä salaisuuksia olla.

Mummu ei kyllä ole kuin kerran vasta lähivuosina puhunut lento-onnettomuudessa kuolleesta ekasta kihlatustaan. Äitinikin kuuli tästä tyypistä ekan kerran vasta yli 50vuotiaana, aiemmin ei halaistua sanaakaan asiasta.

Ja kuulemma joku ukin puolella kulu Lapuan liikkeeseen tai ainakin kannatti sitä tms.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   8.12.13 01:07:20

Papan hautajaisissa selvisi, että mokoma oli painellut menemään ympäri kyliä ja aviottomia lapsia oli tehtynä salassa. Mummu oli murheen murtama jo muutenkin, niin tällainen "kiva" pieni ylläri vielä siihen päälle.

Mummun veli eli äitini eno on jollakin tavalla vajakki. Tai sanotaanko "erikoinen". On istunut vankilassa lukuisista tuhopoltoista, en ole ihan varma oliko yksi peräti murhapoltto. Näistä kuitenkin jo aikaa.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: fyi
Päivämäärä:   8.12.13 01:07:48

Suvussamme kulkee surkeita sota- tai palvelusmiehiä. Isoisäni nukkui sodan aikana vartiovuoroissaan ja joutui putkaan, isäni taas heitettiin armeijasta ulos, kun kulki marssit taksilla ja teki kaikenlaista muuta mukavaa. Olemme myös surkeita koulussa, onneksi sentään taidealoilla pärjäämme.

Nämä eivät kyllä kovin synkkiä salaisuuksia ole, lähinnä yleisiä vitsin aiheita.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   8.12.13 01:09:51

Ai niin ja mummuni äidin sisko oli lesbo. Tai siis ei ollut kuulemma lesbo mutta pukeutui miesten vaatteisiin ja eli naisen kanssa... :) Tätä on ollut mummun vaikea hyväksyä, eikä asiasta puhuta. Toisaalta ehkä ymmärrettävää kun siihen aikaan ei ollut niin kovin yleistä.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   8.12.13 01:17:04

Isoisäni on ollut vankilassa, tosin homma oli sen verta "synkkä salaisuus" etten itsekään tiedä mitä hän on tehnyt, kukaan ei vastaa jos kysytään vaan menevät vaikeiksi. Ei ole väleissä enää kenenkään kanssa niin ei voi häneltä itseltäänkään kysyä.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
LähettäjäKESSU.
Päivämäärä:   8.12.13 01:23:26

Sukuni on pahasti sekaantunut asekätkentäjuttuun, mut henkilöitä, paikkoja en paljasta. Ensikesänä menen itse miinaharavalla tutkimaan vanhat ladonpohjat.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   8.12.13 02:08:09

Isosetäni puukotti turussa poliisin kuoliaaksi. Oli ollut ympärikännissä, raahattu maijaan ja iskenyt puukon poliisin selkään.

Puolustukseksi pitää sanoa että oli sodassa vaikeasti traumatisoitunut mutta niistä jutuistahan ei silloin puhuttu. Tuo puukottaja oli nuorempana sellainen kiltti poika ennen kuin raahattiin teininä laillistettuihin tappohommiin.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: keijo
Päivämäärä:   8.12.13 02:13:04

Meidän suku on vaan niin vïtun mielenvikanen, että hävettää oikein myöntää :D koko suku riidoissa, en ole edes nähnyt kun 1/10 suvusta kun ollaan riidoissa tuon tuosta. Heti jos joku tapaa jonkun niin keksitään riidan aihe ja tappelu.

Keijolla on vahva tunne että tää ei tästä parane.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Botulismi
Päivämäärä:   8.12.13 02:17:19

Vaarini oli mukana asekätkennässä ja istui linnassakin sen vuoksi, mutta eikai tuo mikään salaisuus ole, kyllähän asekätkijät mainitaan ihan kirjallisuudessakin nimiä myöten....
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Z
Päivämäärä:   8.12.13 02:23:51

Päihde- ja mielenterveysongelmia löytyy enemmän kuin mikään kiintiö sallii, mutta niihin sentään kehdataan kuiskaten viitata ihan kahvipöydässäkin. Oikeasti hiljaa ollaan sitten parista nuorena lähteneestä, joista toinen meni omaan kivääriinsä ja toinen väärässä seurassa järvelle. Karjalaispuolella sitten kuiskaillaan, jotta evakkoon aikanaan tulleet olisivat olleetkin ihan ehtaa ryssänverta.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   8.12.13 02:47:40

Niitä ei voi täällä kertoa.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: tuska
Päivämäärä:   8.12.13 03:14:42

Sain pappani kuoleman jälkeen tietää, että oli raiskannut äitini kun äitini oli 12-14vuotias :( (en siis muista minkä ikäinen tarkasti)
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: h
Päivämäärä:   8.12.13 03:19:14

"Ai niin ja mummuni äidin sisko oli lesbo. Tai siis ei ollut kuulemma lesbo mutta pukeutui miesten vaatteisiin ja eli naisen kanssa... :) Tätä on ollut mummun vaikea hyväksyä, eikä asiasta puhuta. Toisaalta ehkä ymmärrettävää kun siihen aikaan ei ollut niin kovin yleistä."

Kyllä se oli ihan yhtä yleistä silloin. Sitä ei vain oltu julkisesti vaan joko tapettiin itsensä tai elettiin kaapissa, koska suhtautuminen oli niin kielteistä. Samoin lehtolapsia tapettiin, koska sellaisen saaminen oli hirveä häpeä.

Miesten vaatteisiin pukeutuva nainen ei myöskään ole automaattisesti rekkalesbo. Hän saattoi olla myös transsukupuolinen mies joka piti naisista, mutta siihen aikaanhan heille ei hoitoja ollut.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   8.12.13 03:30:22

"Kyllä se oli ihan yhtä yleistä silloin. Sitä ei vain oltu julkisesti"
Niin, sitä siis tarkoitin että tuo mummon äidin sisko oli lesbo ihan julkisesti. On haudattu naisystävänsä kanssa jopa samaan hautaankin. Mummu vaan asiasta kysyttäessä aina selittää, kuinka tätinsä vain pukeutui miesten vaatteisiin. Piti tätiään sekä homoa veljeään sairaina seksuaalisen suuntautumisen vuoksi, siksi asiasta ei puhuttu.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: korpi
Päivämäärä:   8.12.13 03:55:49

Isäni veljen ex-vaimo on/ollut kaupungin tunnetuin hutsu ja "serkuistani" kyllä näkee jokainen vastaan tuleva ettei ole ihan meidän sukua, mutta setäni on pojat itse kasvattanut ja omaan pitänyt. Onneksi antanut tälle eukolle monoa aikaa sitten...

Peräkammarin poikia löytyy muutama jotka jo 60+ ikä luokkaa ja pelottavan ystävällisiiä varsinkin meidän suvun nuorempia naisia tai sanotaanko vielä tyttösiä kohtaan..

Mummoltani kuulin myös joskus jostain sukurutsaus jutusta, mutta liekkö ihan huuhaajuttu.. Tapahtunut ennen minun syntymää...
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: ******
Päivämäärä:   8.12.13 04:03:14

Eräs isäni serkuista on narsisti ja laittovat serkut isänsä ja äitinsä maat jakoon kun isä ja äiti olivat vielä hengissä ja aloittivat hirveät riidat niistä. Ja tämä narsisti muutenkin yritti saada siskonsa leikkuulle, että olis laitettu piuhat poikki. Sen takia, että tuo sisko oli syntynyt huulihalkion kanssa, kun jos tämä sisko saisi lapsia niin ne olisivat todennäkösesti vammaisia. Sisko sai terveen lapsen, narsisti on "kasvattanut" omasta lapsestaan anorektikon. Näiden isä lopulta väsyi tuohon touhuun ja hirtti itsensä. Äiti oli tässä vaiheessa jo dementoitunut ja hoitokodissa suurimman osan ajasta.

Äitini veli ammuttiin. Mummoni hakkasi äitiäni ja muutenkin käytti henkistä väkivaltaa (olen saanut kuulla näistä vasta mummin kuoleman jälkeen). Äitini siskot ovat hävenneet tätä asiaa niin paljon, että eivät tulleet väliin, että äitini ja siskojen välit olivat todella huonot vuosia. Parin siskon kanssa välit ovat alkaneet lämmetä, mutta kolmas sisko ei sukujuhlissa näyttäydy tai soita ja kysy kuulumisia vieläkään. Lisäksi oikeasti vanhin äitini siskoista onkin oikeasti vain sisarpuoli äidilleni. En vielä tänä päivänäkään tiedä, mitä tuon siskon isälle oli tapahtunut vai oliko vain ottanut hatkat. Mummo oli kuitenkin ollut ukin kotona lastenhoitajana (pystyi siinä samalla sitten hoitamaan äitini vanhinta siskoa) kun sitten oli ukki ottanut mummista vaimon itselleen.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: viiva
Päivämäärä:   8.12.13 07:14:20

Mummoni on rikkaan kartanonherran ja piian rakkauden hedelmä.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: je
Päivämäärä:   8.12.13 08:34:20

Olen tainnut tavata -- mummin.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
LähettäjäMerviläinen
Päivämäärä:   8.12.13 08:38:59

korpi, onko teillä suvussa joku voimakkaasti periytyvä ulkoinen piirre tyyliin moikiopää?
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Köhä
Päivämäärä:   8.12.13 08:43:35

Tätini mies (komea nappisilmä) jäi kiinni sängystä mummoni kanssa...
Ja siskoni harrasti seksiä humalassa enomme kanssa.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
LähettäjäKESSU.
Päivämäärä:   8.12.13 08:44:53

Botulismi, niin oli isoisä ja veljensä, ketkä rintamalta henkissä palasivat, vapon kovissa kuulusteluissa.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Kg
Päivämäärä:   8.12.13 08:49:14

Tiedä sitten onko salaisuus vai ei, mutta en tiedä isän puolen sukua sen vanhempia enempää. Joskus isältä kysyin hänen isovanhemmistaan, mutta ei tainnut itsekään tietää. Näin myöhemmällä iällä kyselin lisää, mutta vaihtoi puheenaihetta. Itseäni kiinnostaisi hiukan tietää sukua enemmän, saman sukunimisiä kun löytyy vain 40kpl. Joista muutamaa serkkua ja veljeä lukuunottamatta kaikki ovat täysin tuntemattomia.

Ei nyt mikään salaisuus, mutta harva tietää miten alkoholi virtaa osassa sukua. Mm. setä joi itsensä hengiltä muutama vuosi sitten. Lisäksi tällä oli jotain homo kuviota, mitä ei saanut paljastaa sen lapsille.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: ...
Päivämäärä:   8.12.13 08:54:22

Isoisäni on aikoinaan toistuvasti raiskannut äitiäni ja hänen kahta siskoaan. Tämä on tottakai tabu, josta ei ikinä puhuta..

Äitini ja toinen siskoista on selvinnyt asiasta hyvin, toinen tätini on edelleen taipuvainen mielenterveysongelmiin tuon tuosta.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: tuuma
Päivämäärä:   8.12.13 10:10:49

Isäni huomasi joskus muutama vuosi sitten sattumalta, että ei voi olla isänsä biologinen lapsi. Veriryhmät ei mene yksiin, eli on mahdotonta, että isoisäni olisi hänen isä.
Ei puhunut vanhemmilleen mitään, ei kai sillä niin isoa merkitystä ole :D
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: K
Päivämäärä:   8.12.13 10:15:11

Mummoni veli tappoi vaimonsa, ilmeisesti ampumalla, varmaksi en voi sanoa, tuosta ei nimittäin puhuta ja itsekin sain vahingossa tietää siitä sukujuhlissa.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: jaa
Päivämäärä:   8.12.13 10:22:20

Isotätini oli piikana talossa, jonka isännälle tuli raskaaksi. Raskaus salattiin ja mummoni oli kätilönä kun lapsi syntyi. Laittoivat lapsen paperiseen pussiin ja odottivat, että rapistelu lakkaa. Tämän jälkeen isotäti souti järvelle ja pudotti lapsen sinne. Isotäti on koko elämänsä nähnyt painajaisia tapahtuneesta, ei ole koskaan oikeudelliseen vastuuseen joutunut vaan asia on ollut sukusalaisuus.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   8.12.13 10:27:47

Yksillä serkuillani on velipuoli. Tämä on sen luokan salaisuus että näistä keskenään neljästä sisaruksesta vanhemmat tietävät, mutta 22 vuotiaalle ja 17 vuotiaille "pikkuveljille" tätä ei ole kerrottu tänä päivänäkään että heillä on velipuoli. Velipuoli on samanikäinen kun tuo nuorin ja muuttivat siitä syystä pois paikkakunnalta jossa vanhemmilla oli työt, lapset syntyneet jne. Loppusuku sitten tämän tietääkin. Mahtaa olla kivat bileet kun toi tätini mies kuolee ja tämä selviää.

Myös oman ukkini lehtolapsesta on puhuttu, mutta tämä on huhu puhetta. Jostain syystä muuttivat kumminkin Mummulleni rakkaalta kotipaikkakunnalta pois 60 luvulla ja mummo ei ole ukkini kuoleman jälkeen haudalla vieraillut sen jälkeen kun oli vieraat kukat ilmestyneet haudalle. Mummukin on nykyään haudassa joten asiasta ei ole juuri ketään jolta kysyä. Isäni ja Isäni veli ei asiasta tiedä kun huhut.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: ****
Päivämäärä:   8.12.13 10:39:39

Pappani oli alunalkajaan venäjän kansalainen. Huijaamalla ja yhden kirkon kanslian polttamalla onnistuivat saamaan itsensä sodan aikana norjalaisiksi ja näinollen välttämään koko sotimisen.
Toisen pappani äiti oli mustalainen, jonka papan naimisissa oleva isä pukkasi paksuksi. Tyttö kuoli synnytykseen ja isopapan aviovaimo joutui ottamaan vauvan hoidettavakseen.
Papan serkun isä tuli hulluksi ja vietti sota-ajat mielisairaalassa, jonne lopulta kuolikin. Myös papan serkusta tuli sodassa hiukan höperö.
Mummo on saanut kaksi aviotonta lasta, joista ensimmäinen kuoli ja on haudattuna venäjän puolelle. Toisen pappa otti myöhemmin nimiinsä.
Mummo on itsekkin syntynyt aviottomana, eikä isomummo koskaan kertonut kuka on isä, nauroi vain(oli synnyttäessään jo lähemmäs 40 ikäinen eikä koskaan mennyt naimisiin, eli 100-vuotiaaksi).
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: 4
Päivämäärä:   8.12.13 10:51:08

Lähettäjä: viiva
Päivämäärä: 8.12.13 07:14:20

Mummoni on rikkaan kartanonherran ja piian rakkauden hedelmä.


Täällä muuten sama juttu, mutta rikkaan kartanonherran sijaan kyseessä oli jonkun "vaikuttavamman" miehen poika.. Salaa olivat suhteessa piian kanssa ja sitten piika tulikin vahingossa raskaaksi. Hän antoi mummoni melkein heti syntymän jälkeen pois ja mummo adoptoitiin.

Meidän suvussa ei varsinaisesti ole mitään isompia salaisuuksia, mutta esim. jo edesmenneen pappani veli (joka vielä elää) ei ole käytännössä tehnyt päivääkään oikeita töitä elämänsä aikana. Hän oli silloin tällöin risusavotassa, mutta nekin hommat loppuivat kun metsän omistaja myi maansa pois. Hän myös karkasi armeijasta takaisin kotiin ja pappani äiti piilotteli häntä joitakin viikkoja talon vintillä, ennen kuin pappani hoksasi ettei veli olekaan enää armeijassa ja löydettyään tämän vintiltä passitti tämän takaisin. :D
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: LyyliLyyli
Päivämäärä:   8.12.13 10:51:11

Meillon suvussa 1 ROMANI! Jossain 1900-luvun alkupuolella... :D
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Sveta
Päivämäärä:   8.12.13 10:56:39

Kun suku on venäläis-saksalainen, voitte vaan kuvitella mitä tarinoita täältä löytyy 40-luvulta sekä myös Neuvostoliiton & DDR:n ajoilta. Poliittisesti värittynyttä, kevyesti ilmaistuna.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: satsuma
Päivämäärä:   8.12.13 10:58:12

Isäni sukututkimuksesta löytyi merkintä jostain 1700-luvulta sukulaismiehestä,joka on istunut jossain torilla jalkapuussa porovarkaudesta :D
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Metris
Päivämäärä:   8.12.13 11:16:36

Pappani äidillä oli kaksi aviotonta lasta, syntyneet 1912 ja 1914 (pappa). Papan äidillä oli siinä vaiheessa meneillään jo kolmas sukunimi, pitäisi joskus ottaa selvää kuviosta. Papan (ja ilmeisesti myös veljensä) isä soti punaisissa, katosi eikä sen nimeä ole tiedossa, papan äiti kuoli 30-luvun alussa. Papan äiti meni naimisiin eri miehen kanssa jo 1919, siitä neljäs sukunimi.

Pappani oli läpeensä tatuoitu, ilmeisesti ollut nuorena merillä. Talvisodan ajan oli työkomennuksella Tampereella, jatkosodan oli sotimassa.

Vaarini isä vangittiin keväällä 1918 Tampereella, asuivat siihen aikaan Messukylässä Järvensivulla, eli aivan Kalevankankaan vieressä. Menetti kansalaisluottamuksensa ja sai X vuoden tuomion, oli Tammisaaressa, mutta ei kärsinyt koko tuomiota, kun niitä lievennettiin yleisesti. Sittemmin oli teurastajana, ilmeisesti Tamperetalon kohdalla olleessa kaupungin teurastamossa.

Vaari oli pesunkestävä sosialisti, mutta se ei tietty ollut siihen sikaan mikään salaisuus.

Vaarin isä ja äiti olivat Vesilahdelta, ja siellä on taustalla joku talontyttö-renki -kuvio. En muista tarkkaan, mutta vaarin virkatodistuksesta moinen selviää ihan sujuvasti.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Päivämäärä:   8.12.13 11:20:12

Isoisäni (isän puolelta) ryyppäsi itsensä hengiltä. Samoin tätini (isäni sisko). Isoisä oli kännissä todella väkivaltainen perhettään kohtaan.

Tätini (äidin puolelta) on lesbo. On tosin yrittänyt pitää kulissia yllä, ollut 2 kertaa naimisissa miehen kanssa mutta liitto päättynyt eroon molemmilla kerroilla. On sittemmin nähty jossain touhuamassa naisen kanssa, mutta kyllä siitä ihmisestä muutenkin on aina nähnyt jo kaukaa että on lesbo (on oikein klassinen siilitukkainen ja miesten vaatteissa kulkeva "butch", ja todellakin ihan oikea rekkalesbo koska ajaa työkseen rekkaa!).

Mieheni edesmennyt setä oli tuomittu murhaaja ja kuului rikollisjärjestöön. Miehen pikkuveli on narkkari ja pikkurikollinen.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: tatti
Päivämäärä:   8.12.13 11:21:12

Meillä ihan kaikki on salaista, mistään juuri ei saa puhua.

Mitään se ihmeellisempää ei ole selvinnyt kun mummin sisar hirtti itsensä (poika puukotti itsensä myöhemmin kuoliaaksi), mummilla on tässä vanhoilla päivillä poikaystävä ja vaarin veli on sekopää.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: ..
Päivämäärä:   8.12.13 11:22:19

Sukuni edustajia on poltettu roviolla noituuden takia :D
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   8.12.13 11:24:53

Siis aivan älyttömän kiehtovia tarinoita tässä ketjussa. Kertokaa vain lisää ja kertokaa muutenkin tietämiänne sukujuttuja!
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: ..
Päivämäärä:   8.12.13 11:25:05

Niin ja isäukko on ollut Venäjällä vankilassa. En tiedä miksi joutui sinne.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   8.12.13 11:28:34

Suonissani virtaa todistettavasti kuninkaallista verta. Eikä vois vähempää kuninkaalliset kiinnostaa :D
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: maikki
Päivämäärä:   8.12.13 11:30:21

sukua löytyy niin venäjältä kuin norjastakin. suvusta löytyy juoppoja, joku istunut vuosia linnassakin kun kännipäissään hakannut tuttuja ja tuntemattomia. biologisella isälläni on jälkikasvua joka puolella, en tunne kuin murto-osan niistä. mummoni kielsi äitini isän, kun perintöä oltiin jakamssa. oli siis avioliiton ulkopuolinen lapsi. äitini ei koskaan anna anteeksi omalle äidilleen tuota.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Metris
Päivämäärä:   8.12.13 11:37:23

Niin, ja jäi näpyttelemättä... Mummu(puole)ni täti on Vaasan mielisairaalassa vieraillessaan/työskennellessään (=ei ollut potilaana) saanut kirveestä niskaansa. Tapahtui 20-luvulla, näin pari vuotta sitten mummun siskon muistotilaisuudessa lehtileikkeen tuosta. Mummu asiasta mulle jutusti viimeisinä aikoinaan, kun mummu oli "pitkätumppuisten" osastolla oman ahdistuksenaa vuoksi, halvaantunut oli. Äitini ja täti(puole)ni eivät uskoneet moista, epäilivät mummulla alkaneen viirata. Mummu kuoli 6 vuotta sitten, eikä sillä mitään viirannut. Ajantaju vähän heitteli, kun yli 4 vuotta joutui halvaantuneena olemaan muiden armoilla, mutta tosiaan pää oli muutoin hyvin kirkas.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: @
Päivämäärä:   8.12.13 11:40:57

Äitini veli teki itsemurhan joskus 12-vuotiaana, en tiedä tekotapaa, koska asiasta ei puhuta, mutta uskon että taustalla on mielenterveysongelmia, koska itsekin sairastan sellaista. Siitäkään ei tietenkään tarvitse puhua....

Äitini lähti kahdeksantoistavuotiaana ulkomaille töihin Au-pairiksi ja sillä reissulla minä sain alkuni. Tämä nuoripari meni naimisiin äidin ollessa raskaana, joten avioton lapsi en sentään ole. Veljeni syntyi melkein heti perään: minä olen syntynyt tammikuun alussa ja veljeni marraskuussa loppupuolella. Kotiinsa äiti ei kertonut lapsista mitään, vaan kertoi tekevänsä töitä. Muutaman vuoden jälkeen isäni heitti äidin ja minut sekä veljeni ulos ja kertoi löytäneensä uuden. Äiti, 20v ja kahden taaperon yksinhuoltaja ei kehdannut mennä vanhemmilleen vaan kertoi saaneensa siirron toiseen maahan ja me muutettiin Ruotsiin. Mummolle ja vaarille paljastui lastenlasten olemassaolo vasta minun ollessani noin 6v, kun äidin rahat loppuivat ja hän palasi takaisin Suomeen. Jos joku ns hieno ihminen kysyy mummolta meistä , niin isämme kuoli kolarissa ollessamme vauvoja ja tummat piirteemme tulevat saamelaistaustasta, jota ei meidän suvussa oikeasti ole....
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: :D
Päivämäärä:   8.12.13 11:49:13

Isän isä on ollut rapajuoppo jo vuosikymmeniä. Kukaan ei tiedä miten, mutta hengissä on (jotenkuten) yhä ja asuntokin löytyy, vaikka ikänsäkin puolesta voisi hyvin jo olla mullan alla vaikka ei alkoholiongelmia olisikaan. Alan epäillä ettei tuosta ukosta kovin helpolla henki lähde.

Isäni muutti miehen kanssa yhteen kolme kuukautta sen jälkeen kun äiti jätti hänet. Isän sisko on ollut narkki ja pikkurikollinen, sitemmin liittynyt ääriuskonnolliseen ryhmään.

Äidin puolen suku on Venäjältä, isän suku Saksasta ja muutama vähän kaukaisempi sukulainen sitten Briteistä ja Ranskasta. Sanomattakin selvää että tietynlaisia... poliittisia selkkauksia on mahtunut mukaan maailmansotien aikaan ja niiden jälkeenkin. Rintamakarkuruutta, vihollisen kanssa vehkeilyä, väärennettyjä ja kadonneita asiakirjoja, aviottomia lapsia, natsiyhteyksiä... Näistä ei koskaan puhuta ja itsekin olen saanut tehdä ison työn yrittäessäni saada tolkkua tämmöiseen sotkuun.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: ...
Päivämäärä:   8.12.13 11:59:08

Monet piiat ovat varmasti mieluummin nimenneet kartanonherran kuin rengin lehtolapsensa isäksi ;).

Mummon sisko oli teininä tullut raskaaksi 20-luvulla eikä uskaltanut kertoa vanhemmilleen eikä ymmärtänyt synnytyksestä, oli lapsi tullut ulkohuussiin ja sinne kuollut, mummo oli sen löytänyt ja siskokset pitivät heitä aina painaneen salaisuuden keskenään kunnes mummo yhdeksånkymppisenä kertoi äidilleni.

Paljon ja kamalaa nykyihmisen silmin on varmasti kaikkien edeltäjien elämissä, voimme vain kuvitella...
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: sennujunnu
Päivämäärä:   8.12.13 12:21:28

Meillä on suuri tabu tätini alkoholiongelma, joka on hävinnyt jo n. 20 vuotta sitten. Kuitenkaan edelleenkään alkoholia ei oikein hyväksytä eikä asiasta puhuta.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: enkerro
Päivämäärä:   8.12.13 12:27:57

mun suku sekä isän että äidin puolelta on uskovaisia. No, niin vaan kuulin muutamia vuosia sitten että isäni setä on käyttänyt hyväkseeen isäni veljeä, siis omaa setääni, tämän ollessa nuori. Mitään rangaistusta ei ukko koskaan teostaan saanut, on kuollut yli 10 v sitten jo. Asiasta kuulin siis vasta sen kuoleman jälkeen, ihmekös tuo että aina ollessani siskoni kanssa pieni äiti kielsi menemästä yksin tämän hyväksikäyttäjän luo... en tajua mitä äitini päässä liikkkui, itse en olisi päästänyt lapsiani lähellekään ukkoa ja kyllä, olisin ilmiantanut hänet viranomaisille. tosin ehkä se ukko oli kiinnostunut vain pojista, olen itse siis nainen tai siis tyttö silloin. Oma äitinikin on kuollut niin en voi enää kysellä, ja isältä en kerta kaikkiaan viitsi, niin visusti vaikenee asiasta ja on jo vanha.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: pau.
Päivämäärä:   8.12.13 12:44:02

Meillä tietenkin näitä perinteisiä mielenterveys- ja päihdeongelmia joista ei puhuta. Mutta kun vähän menneisyyteen katsoo, niin:

Äitini puolelta isoisäni ja tämän veli taistelivat eri puolilla, toinen punaisissa, toinen valkoisissa. (Hyvin epätavallista). Valkoisissa taistellut isoisäni pelasti lopulta punaisissa taistelleen veljensä kun oli ammuttavana rivissä.

Isäni puolella on jotain erittäin synkkiä salaisuuksia. En tiedä miten tilanne on mennyt, mutta siis mummuni on ollut huomattavasti varakkaammasta perheestä kuin isoisäni. Jotenkin tähän liittyivät velat ja niiden korvaaminen. Järjestetystä avioliitosta ainakin oli kyse (ainut mitä tästä on mainittu).
Jos joku osaa antaa ehdotusta miten on käynyt, niin kertomaan vaan!:)
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Hope
Päivämäärä:   8.12.13 12:50:43


Isoisäni kuoli talvisodassa ja isoäiti otti rengin sevitäkseen tilan töistä ja 6 lapsen hoidosta. Renkipojan ja isoäidin välille syntyi suhde ja pian mentiin vihille. Oma äitini on siis siitä aikaisemmasta liitosta.

Uusi isäpuoli oli päällepäin hauska ja luonnikas mies, mutta sai ajoittaisia julmuuskohtauksia. Kiusasi ja piinasi isoäidin ensimmäisestä avioliitosta syntyneitä lapsia, ja kun äitini alkoi tulla neitoikään, ispuoli alkoi ehdotella kaksimielisiä tälle. Tilanne alkoi olla jo melko kierotunut, mutta onneksi isoäitini huomasi missä mennään ja lähetti äitini piiaksi riittävän kaukana olevaan sukulaistaloon. Äitini oli tuolloin vasta 12-13 -vuotias.

Se tilanne rauhoittui siihen.

Isoäidilläni oli muutenkin melkoista vipinää miesmaailmassa ollakseen pikkutilan emäntä Hämeestä. Kun hän oli ollut vielä "tyttö", kilpakosijoiden kesken oli tullut jonkinlainen kahakka, ja eräs kosijoista oli lyönyt toisen hengiltä ja hänet passitettiin Turun linnaan kärsimään tuomoita. Kun hän vapautui, hän tuli melkein heti isoäitini luokse. Äitini muistaa, kuinka nämä kaksi kävelivät pitkään pitkin tiluksia keskustellen, yhden kesäisen päivän, kukaan ei tiedä mitä he puhuivat. Takaisin isoäitini ei kuitenkaan sitä linnakundia enää huolinut, lienikö jo silloin uuden riuskan renkipojan lumoissa.

Että ei ne ole entisekään sukupolvet istuneet kädetä ristissä pirtinpöydän ääressä!
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: hmm
Päivämäärä:   8.12.13 12:52:31

Omista ei voi kirjotella joku vielä tunnistaa ;D

Kaveri tykkäsi huonoa kun miehensä paljasti viiden avioliittovuoden ja kahden lapsen jälkeen että suvustaan löytyy enemmänkin skitsofreniaa. Taipumus tuntuu olevan aika pinnassa tällä tyypillä itselläänkin, pahenee vain vanhetessaan.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   8.12.13 12:57:22

"Monet piiat ovat varmasti mieluummin nimenneet kartanonherran kuin rengin lehtolapsensa isäksi"

Ei se aviottomien lapsien tekeminen ole niin suuri häpeä ollut ennen kuin nykyisin luullaan. Lapsia syntyi ja se oli normaalia. Ihmisillä on elokuvista kai tullut käsitys, että kaikki elivät herran pelossa ja siveinä kuin sipulit. Maalla elettiin kuten elettiin ja kirkkoa osattiin kritisoida jo silloin.

"ihmekös tuo että aina ollessani siskoni kanssa pieni äiti kielsi menemästä yksin tämän hyväksikäyttäjän luo..."

Tuo on ennen ollut se toimintatapa lasten suojelemiseksi. Olen kuullut vastaavasta, kylällä oli mies joka yritti liian nuoria tyttöjä. Ongelma ratkaistiin sillä, ettei jääty eikä menty yksin. Onneksi nykyään on toisin ja moiset äijät saadaan oikeuden eteen.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Joy
Päivämäärä:   8.12.13 13:02:18

Äisdn äiti oli varakkaasta suvusta, mutta meni naimisiin rengin kanssa :), en vieläkään tunne mummoni puolen suka, hilajaista on ollut.

Isäni oli perheen seitsemäs lapsi, mummo olisi halunnut abortin, oli jo niin väsynyt kaikkeen. Isääni kohdeltiin lapsuuden ajan huonosti, onneksi oli vanhapiika mummo joka piti hänen puoliaan ja hemmotteli. Kaikesta tapahtuneesta johtuen, isäni on ollut tunnevammainen ja vasta nyt ihan vanhuksena on voinut puhua katkearsta lapsuudestaan.

No,, parasta kaikessa on ehkä se, ettää Isäni oli kaiksitsa lapsista se, joka jatkoi sukutilaa. Toisaalta ymmärrän nyt, miksi isäni hävitti ja muutti kaiken omien vanhempiensa rakennusjäljet yms....Teki kaikesta uutta ja hieompaa, omanlaistaan.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: .....
Päivämäärä:   8.12.13 13:02:20

Pappani tappoi itsensä, mutta eipä sitä kovin moni tiedä vaan puhutaan että on saanut sairauskohtauksen. Itsemurhia tapahtuu kyllä sen verran paljon, että en tiedä miksi tuota salaillaan.

Ei ole mikään jymysalaisuus, mutta on salaisuus kuitenkin.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   8.12.13 13:09:35

Isoisä oli mielisairas koko aikuisikänsä. Hänen poikansa hirtti itsensä. Oma äitini on epävakaa persoonallisuus, mutta asiasta ei saa puhua vaan hysytellään ja leikitään että kaikki on kunnossa. Kunhan kulissit pysyy pystyssä. Äidin puolelta suvun naiset hyysäävät miespuolisia suvun jäseniä ja etenkin poikalapsia. Tytöiltä odotetaan paljon enemmän ja heistä puhutaan alentavasti. Silti toitotetaan että "meillä on aina oltu tasapuolisia".
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: eh
Päivämäärä:   8.12.13 13:21:23

Isoisoisäni on hirttäytynyt isäni lapsuudenkodin kammariin.

Isäni on adoptoitu, hänen ottoäitinsä sai kymmenkunta keskenmenoa.

Ei kummosia.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: zäkä
Päivämäärä:   8.12.13 13:32:08

miten mummo voi olla vanhapiika?
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: johka
Päivämäärä:   8.12.13 13:44:19

Suvussani on mt-ongelmia varmaan joka toisella. Kaksisuuntaista, masennusta, ahdistuneisuutta, vainoharhaisuutta ja vaikka mitä. Ilmankos minusta on tullut tällainen...

Serkkuni tappoi itsensä 19-vuotiaana eikä siitä ole koskaan kunnolla keskusteltu. Syyn tietää vain tätini, joka on ilmeisesti hävittänyt poikansa kirjoittamat pitkät jäähyväiskirjeet. Tätini kuuluu suvun hulluimpiin ja hankalimpiin ihmisiin.

Toinen serkkuni on parhaillaan suljetulla luultavasti skitsofrenian vuoksi. "Luultavasti" siksi, koska suku yrittää vaieta asian kuoliaaksi.

Mieheni veljen veriryhmä ei täsmää appivanhempien veriryhmien kanssa. Mistä lienee B:nsä saanut? Kyseinen veli on myös homo, mutta appivanhemmat eivät koskaan puhu asiasta. Kuvittelevat varmaan, että vaikenemalla asia lakkaa olemasta. Epäilen myös vahvasti, että mieheni täti on lesbo, kaikki viittaa siihen, mutta siitäkään aiheesta ei ole koskaan syntynyt mitään keskustelua. Hys hys vaan.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: ö
Päivämäärä:   8.12.13 13:48:25

herranen aika! näitähän on mielenkiintoista lukea. omasta suvustani en oikein paljoa ole kuullut. alle vuosi sitten kuulin että äitini puolen suvussa on ollut paljon mielisairaita ja mielisairaaloissakin on istuttu. samoin itsemurhia on ollut mutta niistä äiti ei kertonut tarkemmin. perintöriitoja on ollut ja paljon mutta eihän ne ole mitään näihin aiempiin tarinoihin verrattuna! :D mutta noi mielisairaudet tuli aivan yllätyksenä ja niistä ollaan aina oltu visusti hiljaa.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
LähettäjäTiku82
Päivämäärä:   8.12.13 13:55:08

Omassa suvussani ei ole mitään erikoisia tapahtumia ym... ainakaan tiedossa, muutama itsemurha ja yllättäviä kuolemia, mutta ne ei ole synkkiä salaisuuksia. Äidin puolelta suku on kartanonherra-sukua, jos jotain ihmeellistä on joskus tapahtunut niin tehokkaasti se on pidetty salassa. Isän puoli on aika mysteeri, yli puolet suvusta helluntailaisia ja sukua ei pysty jäljittämään kun vain lähihistoriaan, ulkonäön perusteella voisi veikata meissä olevan mustalaisverta, ja siitä on aiheutunut myös ongelmia ihmisten ennakkoluulojen takia. Joskus sukututkimusta on koitettu saada järkeiltyä, mutta se on osoittautunut mahdottomaksi... ilmeisesti nimettömiä torppareita niin paljon ettei ole kirjoissa ketään.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Nausku
Päivämäärä:   8.12.13 13:57:04

Isän puolen suvusta ei hirveästi ole tietoa, joku murhamies sieltä löytyy 1800- luvun puolelta. Kyseinen henkilö tappoi jonkun ja hirtti sitten myöhemmin itsensä. Sukunimiä on jostain syystä vaihdettu useamman kerran. Äidin puolen suvusta löytyy yksi homppeli, isoisoisän lehtolapsia jotka paljastuivat vasta vuosia myöhemmin ja mummoni joka sairasti skitsofreniaa nuoresta saakka. Mummo joutui sitten hourulaan loppuelämäkseen, isoisäni meni uusiin naimisiin mutta maksoi kuitenkin mummon hoidon ja hautajaiset kun mummo kuoli.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: xx
Päivämäärä:   8.12.13 13:59:28

Mielenterveysongelmia ja alkoholiongelmaa löytyy suvusta, tätini hylkäsi 3 lastaan mummoni ja pappani hoitoon ja karkasi Ruotsiin, oli pois useamman vuoden. Lapsensa jotka ovat aikuisia toki nyt, kärsivät asiasta vieläkin. Pappani oli vankilassa, se on arka paikka ja siitää ei puhuta.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: :p
Päivämäärä:   8.12.13 14:18:25

Isoisäni oli koko ikänsä CIA:n mustalla listalla. Ei kyllä synkkä salaisuus, mutta mielenkiintoinen pieni tietoisku suvun taustoista. Minun korviini ei kyllä ole kantautunut synkkiä juttuja ollenkaan, visusti on pidetty kaikki salassa.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjäkorulause
Päivämäärä:   8.12.13 14:22:51

Erinäisiä väkivaltaisuuksia, insestiä, uskonlahkojuttuja...
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: johka
Päivämäärä:   8.12.13 14:46:26

Ai niin, se vielä unohtui että sekä minun että mieheni suvuilla on aikanaan ollut komeat maat, mannut, talot ja tilukset, mutta kummallakin puolella on käynyt niin hullusti, että suvun lellipoika on ryypännyt, rällännyt, pelannut ja hölmöillyt kyseisen arvo-omaisuuden taivaan tuuliin. Eipä ole siis perintömaita suvulla enää hallussaan, vaan maattomia ja tilattomia ollaan nykyisin. Näistäkään asioista ei kauheasti puhuta.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   8.12.13 15:00:11

Mummollani oli kaksi lehtolasta, joista toisen antoi adoptoitavaksi ja toinen kuoli. Nämä lapset olivat käsittääkseni kahdelle eri miehelle, joista ainakin toinen oli naimisissa. Lisäksi siis vielä neljä avioliitossa syntynyttä lasta, joista yksi joi itsensä hengiltä. Toiselta puolelta sukua löytyy niin ikään alkoholisimia ja pettämistä perheenjäsenten kesken. Lisäksi serkuistani kahdella on rikosrekisteri nuoruuden hölmöilyistä johtuen, nykyään ihan kunnollisia kansalaisia ovat tietääkseni. Ilmeisesti myös joku suvustani on tehnyt itsemurhan kauan ennen syntymääni.
Salaisuuksia nämä ei varsinaisesti ole, mutta eipä näistä kummemmin puhutakaan.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: ;;;
Päivämäärä:   8.12.13 15:06:14

Äidin veli kuoli auto-onnettomuudessa nuorena. Mitään muuta IKINÄ ei asiasta kerrota/puhuta tai veljeä ei ikinä muistella. Hänestä on yksi kuva mummulla, mutta muilla ei mitään. Mielestäni aika kumma juttu.

Isän äidillä on ollut kosijoita jos jonkinlaisia ja mieskin vaihtunut aika tiuhaan. Silti kaikilla lapsilla (4 kpl) pitäisi olla sama isä. Mummu mielellään puhuu miesjutuistaan näin vanhempana (korostaen miten kaunis silloin aikanaan oli), mutta muut vaikenevat kuin muuri ja yrittävät hissutella :D

Täti on tehnyt abortin, kertoi mulle siitä humalassa.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: ;;;
Päivämäärä:   8.12.13 15:14:03

Tuli lisää mieleen!

Samaisen tädin mies menetti juopottelun vuoksi menestyvän firmansa ja on nykyään taksikuski. Tätä ei MISSÄÄN NIMESSÄ saa kertoa KENELLEKÄÄN. Virallinen stoori on se, että myi firmansa ja ei vielä tiedä mitä alkaisi seuraavaksi tekemään. Tätä tarinaa on kerrottu noin 5 vuotta.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Ooo
Päivämäärä:   8.12.13 15:38:45

Isoisäni isällä oli avioton lapsi. Kaikki lapsen äidin puoleiset sukulaiset siitä tiesivät, mutta me saimme sen vasta silloin tietää, kun isoisän kuoleman jälkeen pengottiin hänen tavaroitaan. Se oli siihen saakka suuri salaisuus. Muttei enään.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: c
Päivämäärä:   8.12.13 16:42:06

Nämä nyt ei mitään suuria salaisuuksia ole mutta ihan mielenkiintoisia juttuja kuitenkin.

Äidin isä oli alkoholisti. On rikkaasta suvusta, veljensä on kai omistanut suurehkon sahankin joskus. Ja tämä yksi sitten jo nuoresta asti ryypännyt kaikki rahansa. Suvun musta lammas, ei koskaan olekaan oltu juuri missään tekemisissä papan suvun kanssa. Huhujen mukaan papalla olisi myös avioton lapsi, samaa ikäluokkaa kuin äitini sisarukset.

Suuri mysteeri on miten ovat päätyneet yhteen äidinäitini kanssa: tämä kun puolestaan oli melko lailla uskovainen. Tosin olivatkin tutustuneet nuorena ollessaan Kanadassa töissä.

Yksi mummon siskoista on ilmeisesti lesbo, asuu yhdessä "ystävänsä" kanssa. Toisen siskon mies puolestaan oli pedofiili, lapsia aina varoiteltiin ettei saa mennä tuon miehen kanssa kahdestaan minnekään.

Isäni toisella siskolla on lapsia ainakin kolmen miehen kanssa. Oli joskus jättänyt lapset ensimmäiselle miehelleen ja häipynyt, oli ilmeisesti hukassa kauankin eikä kukaan tiennyt mitä on tapahtunut. Isän veljen vaimo oli sitten jostain löytänyt. Edelleenkään ei juuri ole tekemisissä sukunsa kanssa. Olen tavannut tätini vain muutaman kerran. Lapsia on viisi joista ainakin yksi sellainen jota en ole nähnyt koskaan.

Isän äidin vanhemmat ovat kuolleet mummon ollessa ihan pieni, mummo sisaruksineen on joutunut huutolaiseksi. Nyt mummo on melkein yhdeksänkymmenen ja sisaruksensa vielä vanhempia.

Papan veli on kuollut sodassa, seuraavana päivänä tullut kirje jolla saisi siirron turvallisemmalle paikalle - vähän liian myöhään.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: opiskelija
Päivämäärä:   8.12.13 16:46:18

Isoisäni harrasti paljon seksisuhteita ulkomaanmatkoillaan ja isoäitini tiesi asiasta muttei voinut tehdä mitään. Isoisäni oli myös väkivaltainen isoäitiäni kohtaan ja kun isoäitini kuoli ennen isoisää, isoisä toi ulkomailta heti uuden naisen.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: --
Päivämäärä:   8.12.13 16:53:10

Kiva lukea kuinka lehtolapsia on tapettu ja jätetty jonnekkin huussiin.. Isomummoni, eli ukkini äiti teki ukkini aviottomana lapsena, eikä hänen isästään ole vieläkään tietoa. Isomummo valitettavasti kuoli pari vuotta sitten, ja sinne menivät mahdollisuudet tentata ja tehdä sukututkimusta. Mukava ajatella että ukin todennäköinen kohtalo olisi voinut olla toinenkin.. Ei mitenkään kamalan yllättävää, mutta isomummo ei edes itse kasvattanut ukkia, vaan ukkini mummo.

Veljen isällä onkin kolme lasta kahden tunnustetun sijaan, oli siis ilmeisesti jo äitimme aikana käynyt pökkimässä toisen naisen raskaaksi. Tästä jo lähemmäs 30 vuotta, tuli veljelleni ilmi vasta pari vuotta sitten, äiti ei todennäköisesti koskaan saa tietää. Omasta isästä en halua edes tietää, en ihmettelisi.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Lara
Päivämäärä:   8.12.13 16:55:53

Mun mummini ja hänen kaksoisveljensä ovat tehtaanjohtajan ja sihteerin lehtolapsia... Tämä ukko muutti sittemmin Amerikkaan.
Ja vaarillani on lehtolapsi, joka kuulemma on lentäjä...
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: l
Päivämäärä:   8.12.13 17:02:43

Äidilläni on puoliveli ja samoin mahdollisesti minullakin. Vtuttaa että äiti asiasta minulle kertoi/vihjaili, onneksi tuota aviotonta ei ole tunnustettu eikä yhteyttä pidetty mutta mielummin olisin tietämättä edesmenneen isäni horoiluista. Onneksi ei perintöä jouduttu jakamaan.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Saskia
Päivämäärä:   8.12.13 17:12:10

Äitini pappa lähetettiin hyvin nuorena poikana rintamalle. Ensimmäisenä yönä oli pojan päässä pimahtanut ja puukotti yhdeksää lähimpää punkkatoveriaan. Viisi heistä kuoli...
Meidän suvussa tämä on se kaikista vaietuin salaisuus. :(
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: NuuNuu
Päivämäärä:   8.12.13 17:16:29

Ei synkkiä salaisuuksia, mutta yksi uskomaton "sotasankari" isoäitini isä oli. Harmi ettei hänen seikkailujaan ole mummi kirjoittanut ylös.

Tämä oli kuitenkin sodan aikana paennut keskitysleiriltä ja kävellyt kotiin Saksasta. Not kidding. Oli saanut laivakyydin pummattua lahden yli lopulta (harmi, etten muista kaikkia tarinan yksityiskohtia). Samaisella reissullaan oli saanut kranaatinsirpaleesta osuman ja jäänyt ojan pohjalle kuolemaan, joku hänet sieltä oli pelastanut ja hoitanut kuntoon. Perhe Suomessa luuli papan kuolleen kun hänestä ei mitään kuulunut vuosiin, mutta suuri oli yllätys kun papalta tulikin kortti Suomen puolelta karanteenista. Pappa eli tosi vanhaksi, mutta sota kuulemma jätti jälkensä häneenkin.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: --
Päivämäärä:   8.12.13 17:26:28

"Lähettäjä: ;;;
Päivämäärä: 8.12.13 15:06:14

Äidin veli kuoli auto-onnettomuudessa nuorena. Mitään muuta IKINÄ ei asiasta kerrota/puhuta tai veljeä ei ikinä muistella. Hänestä on yksi kuva mummulla, mutta muilla ei mitään. Mielestäni aika kumma juttu."

Melkein sama, se vaan oli mummoni veli, kuoli joskus 50-luvun lopulla auto-onnettomuudessa. Ikinä en tästä ollut edes kuullutkaan ennenkuin selasin mummon vanhoja kuvia ja kysyin että kuka tuo komea nuorimies on..
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Gibson
Päivämäärä:   8.12.13 17:31:20

Sukuni on isän puolelta aatelinen. Suvulla on hautaholvi tms. Turun tuomiokirkossa. Aikoinaan vaikutusvaltainen suku, joka 1800-luvun aikana riitautui ja jakautui kahtia. Tänäkin päivänä toinen sukuhaara vihaa toista sukuhaaraa, tosin kysyttäessä eivät osaa antaa syytä :D Tämä haara josta isäni on peräisin, on pahasti alkoholisoitunutta ja velkaantunutta porukkaa ja menettivät aatelisoikeutensa tämän takia.

Isästäni liikkuu huhu, jonka mukaan hänellä on eri isä kuin muilla sisaruksillaan. Tämä taas johtuu siitä että mummi oli suuttunut vaarille kun tämä oli mennyt juttelemaan jonkun toiseen sukuhaaraan kuuluvan naisen kanssa, joten mummi meni sänkyyn jonkun nuoren upseerin kanssa :D

Isän isään liittyvä huhu otettiin esille kun mummi teki sairaalan vuodeosastolla kuolemaa. Isän sisarukset olivat sitä mieltä ettei isällä ole oikeutta mummin perintöön ja oikeuteenhan se meni.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: ponityttö
Päivämäärä:   8.12.13 17:34:01

vaarini on alkoholisti eikä ole missään väleissä äitini kanssa. pelkää äitiäni tosissaan eikä kukaan tiedä, mitä näiden välillä on tapahtunut. vaari myöskin yritti useamman kerran itsemurhaa mummini jätettyä hänet (alkoholismin ja väkivaltaisuuden takia).

vaari on myöskin adoptoitu ja tähän vanhempi-lapsuus-adoptio hässäkkään liittyy jotain hämärää. ilmeisesti vaarin biologiset vanhemmat olivat ottovanhemmille vähintään tuttuja. vaarin ottoäiti jätti miehensä vanhemmalla iällä ja vaihtoi lennossa nuorempaan ulkomaalaiseen.

vaarin setiä taisteli sodissa useampi. ensimmäinen kuoli rintamalle, kaksi seuraavaa taistellessaan valkoisten puolella ja neljännen veivät saksalaiset sotavankina. vaarini äiti taas nai punaisissa taistelleen miehen - on saattanut aiheuttaa jonkun verran epäharmonaa perheessä...

isäni serkku poltti kännipäissään ikivanhan sukutilamme 300 vuotta vanhan päärakennuksen. oho hups.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Lotta
Päivämäärä:   8.12.13 17:39:26

Isäni veli ampui vaimonsa.Heidän teini-ikäinen poika näki tämän kaiken.Tapahtui 80-luvun lopussa.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: oops
Päivämäärä:   8.12.13 17:57:19

"Miesten vaatteisiin pukeutuva nainen ei myöskään ole automaattisesti rekkalesbo. Hän saattoi olla myös transsukupuolinen mies joka piti naisista, mutta siihen aikaanhan heille ei hoitoja ollut."

Totta. Suvussamme oli yksi naisena syntynyt, joka pukeutui miesten vaatteisiin ja halusi häntä puhuteltavan miehen nimellä. Hänellä oli siilitukka eikä valokuvista voi sanoa, että olisi ollut syntyjään nainen, näytti niin unisexiltä.

Monet pitivät häntä rekkalesbona, mutta luulen, että hän oli oikeasti transsukupuolinen mies. Ei mennyt naimisiin eikä tehnyt lapsia, piti tiettävästi miehistä eikä naisista eli oli myös homo. Hän päätyi myös valitettavasti tappamaan itsensä melko nuorena.

Yleensä ottaen nämä sukupuolivähemmistöjen edustajat sotketaan historiassa melkein aina homoiksi tai lesboiksi ulkonäkönsä vuoksi, vaikka osa heistä oli oikeasti transvestiittejä tai transsukupuolisia.

On muuten hauskaa kuinka itsenäisyyspäivänä aina nostetaan sotaveteraanit ja vanhat sukupolvet joiksikin pyhimyksiksi, jotka elivät puhtoisesti. Väitetään, että homoja, masentuneita tai muita sekopäitä ollut. Näitä ja sukujen salaisuuksia kun lukee, tulee ihan toinen vaikutelma.. :D
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Rosvo
Päivämäärä:   8.12.13 18:02:47

Tämä kai on meidän suvun julkkis:

http://www.eukonkanto.fi/fi/Historiikki.html
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: vvvv
Päivämäärä:   8.12.13 18:05:21

Äidin puolelta hyvin lähisuvusta löytyy yksi Suomen tunnetuimmista kadonneista naisista. Isän puolen lähisuvusta taas eräs perheenjäsen pisti jokin aika takaperin kylmäksi puoli perhettään. Meil on aina tosi iloiset sukujuhlat.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: s
Päivämäärä:   8.12.13 18:05:50

Varmasti näitä on, en nimittäin ollenkaan tiedä mummoa ja pappaa kaukaisempia sukulaisia äidin enkä isän puolelta.

Isän isä oli alkoholisti, joka aina kännipäissään hakkasi vaimon ja lapset. Isän äidin suvussa on kai mustalaisverta. Isä ei olisi sukuunsa minkäänlaisessa yhteydessä mutta äitini pakottaa pitään välit :D
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjämiata
Päivämäärä:   8.12.13 18:17:23

Meiltä ei mitään erityisen synkkiä sukusalaisuuksia löydy, mutta muuten mukaan mahtuu jos jonkilaista hiihtäjää.

Äidin isän äidin isä (eli pappani pappa) kuoli Titanicilla.

Isäni isopapalla oli aikoinaan karjalassa suuri ja vauras hevostila, jonka menetti hyväsydämisyyttään ja tyhmyyttään. Takasi lainoja ja jakoi maata köyhille talonpojille(?) ja kun velalliset eivät maksaneetkaan lainojaan tämä Peter menetti tilansa pala palalta velkojen maksuna.

Isäni isä oli melkoinen naistenmies ja reissuhommissa ollessaan hänellä oli naisia ympäri suomea. Eräänä jouluna joku näistä naisista oli lähettänyt joulukortinkin ja äitini kertoa että joulupöydässä oli ollut tuolloin melkoisen kireä tunnelma. Lehtolapsia ei ilmeisesti kuitenkaan (luojan kiitos) ollut.

Isotätini on lesbo.

Äitini veli on jollain lailla hieman vajaaälyinen, jos nyt niin voisi sanoa. Ikää hänellä on 50v, mutta vastaa älylliseltä kehitykseltään suunnilleen 10-12 vuotiasta. Hänellä on poikakin. Tämä serkkuni on minua 2v nuorempi ja hänellä on jotain mieleterveysongelmia. Oli jonkin aikaa lataamossakin.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Joukahainen
Päivämäärä:   8.12.13 18:52:00

Haha kunnon "kauniit ja rohkeet meininkiä"
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Juu
Päivämäärä:   8.12.13 19:11:57

Isäni kaksoisveli kuoli tappelussa, samoin serkkuni. Setäni on tappanut miehen ja vienyt ruumiin järvelle. Jäi kiinni ja joutui vankilaan.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: :)
Päivämäärä:   8.12.13 19:20:17

Isoisovanhemmillani oli valtava karja- ja peltotila,se käsitti yli 500 hehtaaria,useita rakennuksia,piikoja/renkejä,kyläkoulun jne. Kunnan yksi osa on nimetty tämän tilan mukaan. Kun tuli sukupolven vaihdos,mummoni veli sai tilan haltuunsa ja joi kaiken. Nykyään tila on alle hehtaarin tontilla oleva pienennetty päärakennus ja navetan pääty. Mahto olla tikkuset viinat.

Samaisesta suvusta (eli äitini puolelta) löytyi sukututkimuksesta Ruotsin kuningas.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: l
Päivämäärä:   8.12.13 19:26:26

" Samaisesta suvusta (eli äitini puolelta) löytyi sukututkimuksesta Ruotsin kuningas."

Otan osaa. Harkitse tarkoin ennen kuin tuota perimää jatkat.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: NN
Päivämäärä:   8.12.13 20:30:50

Isoisäni tapettiin puukolla luokkasodan aikana. Tämän yhdestätoista lapsesta jäi henkiin 5, ja näistä tervejärkiseksi sanoisin yhtä. Tai no yksi on vain vakavasti juoppo. Kaksi viidestä on skitsofreenikoita, mukaanlukien kuolleen isäni. Isoäitini ei näitä näes paljon hoidellut.
Toisen puolen pappani sai sirpaleen päähän ja juuri kuulin hänen olleen kipujen vuoksi melkoinen narkki koko loppuelämänsä. Hänen vaimonsa, eli isoäitini, oli lapsilleen kylmä.
Siksi olenkin onnellinen ollessani näin normaali ja onnellinen. En halua tietää suvustani yhtään enempää...
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: uh
Päivämäärä:   8.12.13 21:40:18

Isosetäni oli nuorena sotavankien vartijana. Kokemukset olivat niin kovia, että joutui mielisairaalaan itse. Hän oli myös teini-ikäisenä jäänyt kiinni eläimiin sekaantumisesta. Myös enoni on ollut mielisairaalassa, sai silloin (50-luvulla ) sähköshokkejakin. Siskoni on alkoholisti ja mielenterveyspotilas. Vankilassa lusinut taposta (todellisuudessa saattoi olla itsepuolustusta känniläisten kesken). Pikkuserkkuni teki itsemurhan.

- Mutta kyllä näistä on puhuttu suvun kesken...

Kyllä näitä mielenterveysongelmia on ihan jokaisessa suvussa.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Minä
Päivämäärä:   8.12.13 21:42:29

Mummini ensimmäinen mies oli pökkännyt äitini alkuun, sen jälkeen lähtenyt"viron viikonlopulle" eikä ikinä palannut takaisin. Hengissä on kuitenkin, välillä käkyy jopa tv:ssä;) tästä ei äitini, eikä mummini ikinä puhu... Kuulin joskus vahingossa jossain sukujuhlissa. Myöskään ukkini entisestä vaimosta ei iknä ole ollut puhetta, vaikka kerran olen nähnytkin...

Sukumme on kotoisin venäjältä, mistä mummini mummi pakeni sodan aikana suomeen ja muutti sukunimeä.

En ole iknä tuntenut kunnolla isääni, ja hänestäkin on paljastunut rumia salaisuuksia vuosien saatossa. Oli ulkomailta ja kuulemma kustantanut suomen matkansa palkka-armeijalle työskentelemällä jne. Lapsia on ilmeisesti hankkinut kaiken liikkuvan kanssa ja minulle selvisikin 20 vuotis syntymäpäivänäni, kun eräs pikkuveljistäni soitti( en ollut ikinä kuullutkaan moisesta jätkästä) että minulla on ainakin 5 puolisisarusta...

Olin vähän että wtf?!?
Myös äitini ja isäni ero on ehdoton tabu, ilmeisesti oli aiheuttanut aikaslailla riitaa.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: meillä
Päivämäärä:   8.12.13 21:44:05

Mun suku on päättyy molemmilta puolilta isovanhempiin. Enempiä en tiedä,kukaan ei puhu,eikä kerrota vaikka kysyisin.
Kukaan ei ole kenenkään kanssa tekemisissä. Kävin mummoni luona viikolla ja äitini veti asiasta herneet nenään.
Vissiin lanttu vikaisia kaikki :D
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Siiii
Päivämäärä:   9.12.13 00:39:35

Kiinnostavaa nämä kertomukset lehtolapsista jotka on jätetty kuolemaan.

Olen ymmärtänyt etttä ne olivat vielä viitisenkymmentäkin vuotta sitten aktiivisesti kummitustarinaperinteisiin kuuluvia osia jotka on nykyaikana ihan unohdettu.

Siis sitä meinaan että joskus 1950-luvulla on ollut vielä hyvässä muistissa paljon enemmän noita kertomuksia jossa on saatu salalapsi joka on sitten tapettu hoidon puutteeseen tai muuten vain. Ja kylillä on kiertänyt tarinoita tyyliin "älä mene sinne yöllä, siellä itkee mäkisen piian hylätty ja kuusen alle haudattu vauva."

Omassa perheessä on kerrottu tarinaa isoisäni siskosta joka "sekosi" nelikymppisenä ja vietiin itkevänä ja huutavana mielisairaalaan. Tästä ei kukaan suostu oikein puhumaan mitään mutta pidettiin siellä vasten tahtoaan kunnes kuoli.

Tämä oli ilmeisesti aika kauhea juttu sillä isoäitini oli sitä mieltä että tämä mielisairaalaan pakotettu ei ollut muuta kuin vähän persoonallisempi tapaus ja että tässä tapahtui hirveä oikeusmurha. Nyt minulla on tämän isoisäni siskon koruja, eräässä medaljongissa on kuva hänestä ja toisella puolella kuva miehestä jonka kanssa oli kihloissa mutta joka tapettiin sodan aikana.

Täällä meidän kylällä taas on mielenkiintoisia juttuja. Eräässä perheessä isä lähti teinityttärensä kanssa verkoille. Siis kalastamaan. Kalareissun aikana isä raiskasi ympärikännipäissään tyttärensä ja tytär tuli raskaaksi. No, ei siinä sitten muuta, tyttö jatkoi elämistä isänsä talossa ja sai aikanaan poikalapsen jonka äiti oli samalla tämän sisko ja isä samalla isoisä.

Lisäksi täällä kylällä eräs parikymmentä vuotta sitten kuollut vanhus oli pedofiili joka raiskaili lapsiaan mennen tullen ja samalla myös kyläläisten lapsia. Melua ei nostettu koska oli iiiison talon herra.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: rt
Päivämäärä:   9.12.13 02:53:53

Osaisiko joku kertoa lisää noista lehtolapsista tai niistä kerrotuista kummitustarinoista? Kiinnostaisi kovasti.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   9.12.13 06:46:45


Ihtiriekko, saamelaisessa kansanuskossa Isseriekko, on muinaisten suomalaisten uskomusten mukaan siunaamatta, kastamatta tai väärään paikkaan haudatun lapsen tai sikiön kummitus.

Ihtiriekko oli usein äpärälapsi, jonka äiti salasi, antaen jonkin puoskarin abortoida lapsen tai surmasi sen tai jätti sen kuolemaan turvatakseen maineensa neitsyenä ja samalla oman aviokelpoisuutensa. Liekkiö on tarkoittanut samaa olentoa jossain päin suomea.

Sana on johdannainen Itsesielusta, joka on yksi saamelaisten kansanuskon kolmesta sielutyypistä. He uskoivat, että jos lapsen tappaa tai sen hautaa väärin, sen itsesielu jää maan päälle niin kauaksi aikaa, kun lapsi olisi elänyt jos hänelle olisi annettu mahdollisuus normaaliin elämään.

Isseriekko parkuu ja itkee surkeana sen paikan kohdalla, johon sen ruumis on haudattu, mutta se saattoi perimätiedon mukaan myös seurailla ihmisiä. Useimmat vain kuulivat sen valittavan äänen, mutta jos ihmisellä oli erityisiä näkijän ominaisuuksia, hän saattoi nähdä valkean linnunhahmon. Isseriekon valituksen sai vaikenemaan kaivamalla ruumiin ylös ja hautaamalla sen oikein (ts. kirkkomaahan papin siunauksen jälkeen), tai tarinoiden joissain versioissa siunaamalla sen tai paljastamalla lapsen äidin.

Yleensä Isseriekko huuteli tarinoiden mukaan talon pihapiirissä tai tunkion tai suon läheisyydessä, sillä tällaisiin paikkoihin ruumiit usein päätyivät. Joissain päin Suomea Isseriekko saattoi esiintyä myös suolla ns. virvatulena.

Helsingin yliopiston erään teologian tohtorin mukaan eräs kansanperinnearkistoon haastateltu muisti äitinsä nähneen kerran Isseriekon tunkion päällä ja toisen kerran erään talon ikkunalaudalla, ikkunan sisäpuolella. Niin tunkiosta kuin talon lattian altakin oli kaivettu esiin vauvan ruumis. Sinä aikana Isseriekkohavainnot otettiin kylillä hyvin vakavasti. Nainen oli haastatteluhetkellä, muistaakseni 60-luvulla, yli 90-vuotias ja nämä tapahtumat olivat hänen lapsuudestaan.

Itse törmäsin tällaiseen uskomukseen arkistossa papereita lueskellessani. Erään kylän (Keski-Pohjanmaalla) tuomiokirjoja lueskellessani tutustuin tapaukseen, (tapahtunut 1800-luvun puolivälin tietämissä) jossa erään talon likapyykkien seasta oli kantautunut voimakasta hajua.

Hajun lähde paljastui jo pitkälle edenneessä mätänemistilassa olevaksi vauvan ruumiiksi. Talon väen haastattelu ja kuulustelut johtivat tunnustukseen. Eräs piika myönsi synnyttäneensä kaikessa hiljaisuudessa äpärän, joka oli eloton jo syntyessään. Eräs toinen palvelusväkeen kuulunut nainen vahvisti tämän.

Piika oli onnistunut salaamaan raskauden muilta, helppoa sen ajan hameilla. Piika vakuutteli kyynelissä, että hänen ainoa tarkoituksensa oli ollut odottaa sen aikaa, että hän pääsisi käymään kotipitäjässään, jossa hän olisi haudannut vauvan asianmukaisesti. Hän pelkäsi työpaikan menetyksen lisäksi myös sitä, että jos hän olisi salaa haudannut lapsen, siitä olisi tullut Ihtiriekko, jota hän ei toki halunnut. Piika sai sakot, työpaikan menetyksestä ei ollut merkintää.

Lähteenä tässä tekstissä olen käyttänyt tuomiokirjan lisäksi "uskontotieteen perusteet" -luentosarjan materiaaleja.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: fyite
Päivämäärä:   9.12.13 07:25:05

Olipa kerran piika Isotalon talossa Alahärmässä, sai äpärän 39-vuotiaana, meni naimisiin 65-vuotiaan miehen kanssa peitelläkseen asian kunniallisesti. Mutta ei me edelleenkään tiedetä kuka mahtoi olla se meidän mummon isoisä.
Serkullani on aids, käyttää huumeita. Hyshys asia.
  Re: Sukunne synkät salaisuudet. .
Lähettäjä: Yulia from Ukraine
Päivämäärä:   9.12.13 08:01:50

Isoäitini äiti pakeni levottomuuksia (juutalaisvainoja ja tämä oli naimisissa juutalaisen miehen kanssa) 1911 Ukrainasta. Kasakat olivat ensin tappaneet isoäitini isän ja 3 vuotiaan veljen ampumalla nämä isoäitini äidin viereen.
Isoäitini pakeni Pietariin, missä oli töissä hovissa ja sieltä tuli suomeen . 1916.
Mä olen syntynyt Helsingissä (kerrotun mukaan), mutta syystä, josta ei ole kerrottu mtään, olin Ukrainassa 4 vuotiaaksi asti, jolloin musta löytyy ekat merkinnät täällä neuvolasta yms.
En ole koskaan udellut enempiä ja enää ei ole ketään jäljellä, keneltä kysyisi asiasta.


Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: sukutarinoita!)
Päivämäärä:   9.12.13 12:54:54

http://forum.hevostalli.net/read.php?f=9&i=2120118&t=2120118

Omassa suvussani mammani äidin veli oli tietäjä. Aika tunnettu aikanaan jonka luokse ihmiset jonottivat niin että oven takana oli pitkä letka ihmisiä. Näki tulevia asioita vain ihmistä naamaan katsomalla ja etsi kadonneita esineitä.

Eräs sukulainen joutui joksikin aikaa hullujenhuoneelle nähtyään miten valkoiset teloittivat punaisia ja kun tämä sukulainen kyyristeli katsomassa metsänreunassa, ammuttiin tätäkin päin niin että luoti vei palan korvaa.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: O
Päivämäärä:   9.12.13 13:27:22

Isän lapsuudessa oli suurikin salaisuus että ukilla oli ex-vaimo ja yksi lapsi tästä avioliitosta. Mummo oli katkera kun työssä käyvänä joutui maksamaan lapsen ruokot ukin opiskellessa.
Toinen suuri salaisuus oli samaisen ukin syntyperä: ukilla on useampia sisaruspuolia, eikä äitinsä kai koskaan ollut naimisissa. Lapset käytännössä hoitanut mummi ei ollut sen säädyllisempi, vaan omakin tyttärensä oli isätön. Tämän tarkempaa tietoa ei ole meidän sukupolvelle asti vuotanut ja näistäkin puhuttiin enemmän vasta ukin kuoleman aikoihin.

Isän äidin äiti taas oli käsittääkseni isosta talosta, jonka joku sukulainen joi alta. Sieltä sitten periytyi että aina piti näyttää varakkaammalta kuin olikaan. Isäni sai oman elintasovelkansa maksettua vasta vähän ennen eläkeikää hyvistä tuloistaan huolimatta...

Äitini suvussa ollaan joko oltu säädyllisempiä tai parempia salaamaan asioita.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Karmea
Päivämäärä:   9.12.13 13:37:40

Isäni isä tuhopoltti isäni lapsuudenkodin vakuutusrahojen perässä. Sitten otti ja lähti, hieman myöhemmin päätti päivänsä oman käden kautta. Hän oli parikymppisenä joutunut sotaan, ja tämä jättänyt jälkensä.

Molemmat isoveljeni ovat olleet huumeriippuvaisia, toinen on yhä, käyttänyt 18vuotta, nykyisin subua, on yli 30-vuotias, asuu äitini helmoissa, ei ole vuosiin ollut töissä...

Veljieni isä on ollut vankilassa, käyttänyt sitä sun tätä päihdettä ja hänellä on myös perhe Venäjällä.

Näistä ja muista syistä en itse sukua aio jatkaa.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Reija
Päivämäärä:   9.12.13 14:35:55

Oi noita kultaisia aikoja, jolloin "ei ollut mitään homoja ja transuja tai mt-ongelmia" :D

Näinhän nykyään tietämättömät horisevat, että ei ennen ollut. No, ennen kyllä oli, mutta näistä asioista vaiettiin. Kuten olemme saaneet näistä ketjuista lukea, miehet raiskasivat lapsia, naiset tappoivat/hylkäsivät lehtolapsensa, kumpikin sukupuoli petti toinen toistaan, suvun seksuaalisesti poikkeavista vaiettiin hautaan asti, miehet ampuivat päänsä haulikoilla, niin miehet kuin naiset hullujenhuoneella tai muuten mt-ongelmaisia, rikollisiakin (rikoksista vaiettiin kuten muustakin toki)...

Että kyllä on nyt maailma nykyään hullunlainen paikka kun on kaikkia mt-ongelmia, pettämistä ja lesboja :D
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   9.12.13 15:17:47

Minä olen äidin avioton lapsi.. Asiasta vaietaan yhä. Suurinosa luulee että kasvatti-isäni on biologinen isäni, mutta näin ei ole. itsekin sain tietää asiasta vasta myöhemmällä iällä.
Asiasta ei puhuta. On minulla siis sisarpuolikin, jota en ole tavannut.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Pähinä
Päivämäärä:   9.12.13 15:25:08

Mun äidin äiti oli mennyt ennen sotaa naimisiin ja saanut kolme lasta. Muutamaa päivää ennen rauhanjulistusta tuli tieto, että mies oli kaatunut. Isoäitini tuli hulluksi (todennäköisesti skitsofrenia) ja alkoi kiertolaiselämän yhä isommaksi kasvavan lapsilauman kanssa. Lapsia hän teki yhteensä 7 ja ainoastaan 3 ensimmäisen isä tiedossa. Kolmesta lapsesta tuli rapajuoppoja ja yhdelle puhkesi skitsofrenia. Yksi lapsista annettiin pois.
Talon poltti, jotta sai vakuutusrahat ja ne onnistui piilottamaan niin lahjakkaasti, ettei koskaan penniäkään niistä näkynyt.

Äidin sisarrusten kanssa emme ole juurikaan olleet yhteydessä.
Äitini lapsuudesta kuulin vasta aikuisena ja hänestä on ihme kyllä kasvanut tasapainoinen asioistaan huolehtiva ihminen.

Isän puolen isoäidin ensimmäinen poika ei ollut vaarini tekosia, mutta hän pelasti mummoni häpeälliseltä kohtalolta menemällä naimisiin mummin kanssa ja ottamalla poika omiin nimiinsä. Asiasta ei ole ikinä puhuttu.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   9.12.13 15:47:35

up
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   9.12.13 16:39:43

Sodan aikaan isoisä oli nähnyt partisaanien murhatöitä, siis niitä joista on tehty se kirjakin, kun lahtasivat koko kylän ja kaikki sen asukkaat. Kertoi kuulemma tosi kuvailevasti kaikesta siitä verestä ja aukimollottavista silmistä.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Pähinä
Päivämäärä:   9.12.13 16:41:42

Mun äidin äiti oli mennyt ennen sotaa naimisiin ja saanut kolme lasta. Muutamaa päivää ennen rauhanjulistusta tuli tieto, että mies oli kaatunut. Isoäitini tuli hulluksi (todennäköisesti skitsofrenia) ja alkoi kiertolaiselämän yhä isommaksi kasvavan lapsilauman kanssa. Lapsia hän teki yhteensä 7 ja ainoastaan 3 ensimmäisen isä tiedossa. Kolmesta lapsesta tuli rapajuoppoja ja yhdelle puhkesi skitsofrenia.
Yksi lapsista annettiin pois.

Äidin sisarrusten kanssa emme ole juurikaan olleet yhteydessä.
Äitini lapsuudesta kuulin vasta aikuisena ja hänestä on ihme kyllä kasvanut tasapainoinen asioistaan huolehtiva ihminen.

Isän puolen isoäidin ensimmäinen poika ei ollut vaarini tekosia, mutta hän pelasti mummoni häpeälliseltä kohtalolta menemällä naimisiin mummin kanssa ja ottamalla poika omiin nimiinsä. Asiasta ei ole ikinä puhuttu.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: no
Päivämäärä:   9.12.13 16:42:04

Ukkini äiti odotti jo ukkia, kun hän meni naimisiin miehensä kanssa. Ukki on siis ottolapsi enkä tiedä kuka hänen biologinen isänsä on, itse kai tietää. Kuulin tästä vasta aikuisena, siitä ei pahemmin puhuta, vaikka silloin se oli yleisessä tiedossa.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: m
Päivämäärä:   9.12.13 16:42:20

tästä ei ole minulle suostuttu kertomaan, mutta mitä olen salakuunnellut, niin isoisä harrasti nekrofiliaa joskus 40 luvulla.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Pähinä
Päivämäärä:   9.12.13 16:49:41

Sori..stoori tuli näköjään kahdesti.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: mie
Päivämäärä:   9.12.13 16:54:23

Isä kertoi myöhemmällä iällään, että minulla on kaksi isosiskoa. Ei ole ollut lasten kanssa missään tekemisissä eikä kumpikaan äideistä kai vaatinut elatusmaksuja. Toinen siskoistani on julkkis. Olen joskus miettinyt yhteydenottoa, mutta ajan puutteessa on jäänyt ja jäänyt.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: jee
Päivämäärä:   9.12.13 18:07:06

Isäni serkku kuoli, kun tämän mies ampui hänet ja myöhemmin itsensä.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
LähettäjäZah
Päivämäärä:   9.12.13 18:31:15

Äidin puolen suku on aika valkoinen. Veljessodan aikaan kuitenkin säälivat punaisia sotavankeja ja piilottelivat ja ruokkivat heitä mm. tilansa kellarissa. Eipä tuo enää ole mikään salaisuus, mutta tapahtuma-aikaan varmasti oli.

Isoisäni teki itsemurhan, mutta eipä sekään taida olla mikään salaisuus tai vaiettu asia. Isänisänäitini menneisyys sen sijaan aikoinaan luultavasti oli; tämä ruotsalaissyntyinen nainen (jolta perin etunimeni) tapasi rillutella Viipurissa. :) Älkää kysykö, miksi - vissiin karkasikin sinne kerran jos toisenkin jonkun miehen perään.
Hän eli tosi vanhaksi ja oli vielä lähes satavuotiaana melkoisen eksentrinen rouva.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: ratsu
Päivämäärä:   9.12.13 18:49:18

Sitä en ole vielä saanut selville. Miehen äidin lapsuudesta/suvusta ei tiedetä yhtään mitään, kun kysyy vastaa jotain epämääräista ja vaihtaa puheenaihetta.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: j
Päivämäärä:   9.12.13 18:55:49

"tästä ei ole minulle suostuttu kertomaan, mutta mitä olen salakuunnellut, niin isoisä harrasti nekrofiliaa joskus 40 luvulla."

Kaivoiko se ruumiita ylös vai oliko se joku, jolla oli pääsy tuoreiden ruumiiden luo?
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Roosa
Päivämäärä:   9.12.13 19:04:24

Vanhin serkkuni (isäni vanhimman veljen ainoa poika) on yksi Suomen tunnetuimmista väkivaltarikollisista. Hänellä on ADHD ja persoonallisuushäiriö, ollut lapsesta asti tosi levoton, villi ja sadistinen. Kidutti päiväkoti-ikäisenä eläimiä hengiltä ja pikkusiskonsa synnyttyä vanhempansa joutuivat pitämään raskasta puulevyä vauvan pinnasängyn päällä ettei poika pääsisi vahingoittamaan siskoaan. Oli kuitenkin jossain kohden päässyt lähikontaktiin siskonsa kanssa ja hakannut jo tovin tämä päätä lattiaan ennen kuin äitinsä juoksi hätiin. Siskolla nyt aikuisena muistona iso arpikudos vasemmalla puolen otsaa.

No tämä serkkuni alkoi sitten rikosoikeudelliseen vastuuseen tultuaan kasvattaa kunnon rikosrekisteriä. Ensin sytytteli tulipaloja ja murtautui autoihin, sitten hakkasi jonkun mummon ja varasti tältä laukun, lopulta liittyi johonkin rikollisjengiin jolle velkaantui ja sai kunnolla selkäänsä. Oli pitkään teholla ja kotiin päästyään isänsä syötti tälle rauhoittavia kuukausien ajan että pysyi lääketokkurassa eikä tehnyt mitään pahaa. Otettiin kertaalleen huostaan, kunnes kasvoi sitten aikuiseksi ja liittyi uudestaan johonkin rikollisporukkaan. Isänsä sitten hakkasi rautaputkella eräässä helsinkiläisessä kapakassa, tuomittiin taponyrityksestä.

Sittemin tuomittu murhasta, josta tuli iso mediasirkus joitakin vuosia sitten. Istuu elinkautista. Ja on alkoholisti ja huumeriippuvainen, niistäkin saanut aiemmin tuomioita - rattijuopumuksia, huumekauppaa, hallussapitorikoksia...
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: wawaa
Päivämäärä:   9.12.13 19:31:51

Äitini mummo oli mennyt naimisiin miehensä kanssa melko nopeasti, joten ei ihan mennyt elämäntyylit yhteen äitin Vaari oli ihan toistaitoinen, ei osannut tehdä muuta kun pyöritellä papereita. Äitin Mummo sen sijaan osasi ommella, piirtää kaavoja yms, pyöritti koko huushollin. Vanhempana sitten Vaari otti itselleen rakastajan. Asuivat samassa talossa, Mummo pyöritti kotia ja Vaari riiasi uuden rakkaansa kanssa.
Kun Äiti ja Isä sitten muuttivat yhteen "susiparina" eli ilman että olivat naimisissa, niin Äitin Mummo oli vaan todennut, että se on kyllä ihan hyvä harjoitella ensin, että tietää, tuleeko siitä yhteiselosta mitään..
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   9.12.13 20:02:28

Äitini enolle syntyi lehtolapsi. Enon vaimo tiesi lapsesta. Kukaan muu ei saanut tietää ennen enon hautajaisia. Kuitenkin eno auttoi avokätisesti taloudellisesti tätä lastaan ja lapsen äitiä loppuun saakka. Perinnönjaosta en tiedä miten sujui.

Mummini kasvoi äitipuolensa kanssa. Mummin äitipuolesta tiedän vain sen, että oli töissä kenkätehtaassa ja poltti tupakkaa. :-D Täytyy selvittää asiaa vielä kun voi. Kuitenkin tapasin isoisomummini useaan kertaan, koska hän oli elossa vielä kun minä olin lapsi. Siksi kiinnostaa.

Isoisälläni oli menestyvä tehdas, joka meni konkurssiin ja sitä maksettiin piiitkäään. Tästä ei paljoa puhuta.

Toinen isoisäni sairasti parikymppisenä jotakin hengenvaarallista tautia, minkä vuoksi hänen toinen keuhkonsa poistettiin.

Vaarini sisko kuoli auto-onnettomuudessa. Tarina kertoo, että hän oli hetkeä ennen kuolemaansa soittanut ja sanonut, että hänellä on jotakin kerrottavaa, mutta hän ei halua kertoa sitä puhelimessa. Hän lähti matkaamaan linja-autolla, mutta hän ei ikinä päässyt perille kertomaan asiaansa.

Mummini synnytti nuorena vanhemman enoni ja jäi yksinhuoltajaksi, kun lapsen isä lähti matkoihinsa toisen naisen kanssa (liekö totta). Enollani on tumma ja kihara tukka. Sittemmin mummi tapasi isoisäni, ja syntyi kaksi lasta lisää.

Mummini isä oli suomenruotsalainen, mutta hän ei koskaan puhunut ruotsia kotonaan, ja suomensi sukunimensäkin. En tiedä miksi ruotsivastaisuus.

Mummi oli sota-aikoina pikkulapsena maalla turvassa tuttavaperheen luona.

Mummini velipuoli kuoli ilmeisesti lääkkeisiin. Olin pieni lapsi tämän kuollessa, joten en muista enkä edes ymmärtänyt hänen kuolinsyytään. Hänestä ei ole sen koommin puhuttu.

Joku melko läheinen sukulainen katosi. Oli vanhainkodissa ja sieltä lähti eikä koskaan löytynyt. Tämä on ilmeisesti tunnettu katoamistapaus.

Ei ihmeellisiä juttuja siis, eikä osa noista edes "salaisuuksia"
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Edea
Päivämäärä:   9.12.13 20:10:41

Isäni ei vieläkään tiedä, että hänellä on eri isä kuin sisaruksillaan. Muut perheen lapset ovat kyllä asiasta selvillä. Hyvin todennäköistä on, että isäni on saksalaissotilaan aikaansaannos.

Setäni tappoi itsensä huumeilla, tämä on ollut hyshys-aihe aina.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: minäpä kerron
Päivämäärä:   9.12.13 20:45:13

Serkuillani on velipuoli, josta he eivät tiedä. Myöskään tämä velipuoli ei tiedä olevansa meille sukua, ei siis tiedä, että edesmennyt enoni on hänen isänsä. Asiasta tietää vain muutama ihminen, ja on tiukasti kielletty kertomasta kenellekään, vaikka asiaan ei edes liity pettämistä tms. "väärää".
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   9.12.13 20:59:58

Isäni äiti hylkäsi lapsensa ja miehensä lasten ollessa pienenä ja alkoholisoitui. Sen koommin isäni ei äitiään nähnyt, mutta hänellä on kaksi pikkuvelipuolta (joita ei ole myöskään tavannut). En edes tiennyt asiasta ennen kuin mummi(puoleni) tästä kertoi, ollessani jo vanhempi. Muutenkin isän puolella on sukuriitoja sun muita, joista ei oikein kenelläkään ole käsitystä vaan jokaisella eri tarina.

Äitini puolelta eräs nainen joutui surmatuksi miehensä käden kautta ja mies sitten meni perässä. Oli minun ristiäispäiväni.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Primrose
Päivämäärä:   9.12.13 21:45:47

Mamman sisko sai joskus 40-50 -luvulla kaksi avioliiton ulkopuolista lasta, jotka molemmat annettiin pois. Isän veli tappoi itsensä häkämyrkytys-meiningillä äitienpäivänä.

Eipä meillä oikeastaan sen kummempaa.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: miimi
Päivämäärä:   10.12.13 00:47:06

Mummuni siskon poika (eli äitini serkku) on narkkari, eikä enää missään tekemisissä suvun kanssa. Isotätini on tehnyt testamentin, että poikansa saa vaan lakiosuuden ja yrittää saada poikansa kokonaan perinnöttömäksi. Isotätilleni tämä oli kova häpeä ja oli useamman vuoden pitämättä oikein mitään yhteyttä sukuumme. Isomummon kuoltua onkin sitten palannut suvun pariin ja alkanut paikkailemaan välejä.

Vaarini on elänyt elämänsä isättömänä ja vasta eläkeiällä saanut tietää kuka on isänsä.

Isäni serkku kuoli "huonoon elämään" noin kolmekymppisenä. Minulle ei ole kuolinsyytä tuon tarkemmin, joten olen miettinyt jotain itsemurhan ja alkoholiin/huumeisiin kuoleman tapaista.

Isäni on huonoissa väleissä nuoremman vejensä kanssa. En tiedä syytä, mutta välit tulehtuivat papan kuoleman jälkeen. Tosin eivät kai ole ennenkään ollut kovin läheisissä väleissä, mutta varmaan sitten pitäneet kulissia yllä. Jaja ilmeisesti tämä veli ei ole koskaan tullut toimeen papan kanssa. Tästä kuviosta mulle on kerrottu tosi vähän, ja se kiinnostaisi mua.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: ***
Päivämäärä:   10.12.13 00:59:35

Onhan noita...
Oma isäni on rappioalkoholisti, hänen isänsä oli rappioalkoholisti ja hänen äitinsä isä oli rappioalkoholisti.
Itsemurhaan on päätynyt isoäidin isä, isäni serkku ja oma pikkuserkkuni. Lisäksi toisen isoäitini molempien sisarten miehet ovat tappaneet itsensä.
Mieheni äiti oli mielisairas, kuten myös mieheni eno. Tämä tappoi miehen viinaryypyn takia ja eli viimeiset vuotensa niuvanniemessä. Lisäksi on erinäisiä pankkiryöstöjä, petoksia ja ties mitä häröilyä milloin kenenkin taholta.

Välillä oikein ihmetyttää, että miten sitä itse voikin olla niin tuikitavallinen.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: hessi
Päivämäärä:   10.12.13 01:03:25

Meillä ei ole mitään masennuksia ja alkoholismia kummempaa. Isäni oli salaa naimisissa ja käynyt huorissa aina, olen ainut joka perheessä tästä tietää ja aion suuni pitääkin supussa, muuten tulisi ties mitä draamaa.

Ainiin meillä myös kaikki lähisukulaiset ovat kuolleet koteihinsa lähes suorilta jaloin, joko onnettomuuksissa tai aivoverenvuotoihin ja sydäreihin, toivottavasti lähden minäkin aikanaan nopeasti kotona.

Mielenkiintoinen topa. :)
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Neil_
Päivämäärä:   10.12.13 02:02:14

Ukkini isä kävi sotaa, mutta sen varjostuksella saavutti myös muutaman "äpärän" maailmaan talon rengen kanssa. Ukilla oli normaalisti 4-sisarusta, mutta näistä rengen lapsista ei puhuttu. Myöskin vintiltä löydetty päiväkirja kertoo karuja tarinoita, joissa ukin isä kertoo sytyttäneensä tuleen veljensä vaimon talon. Jottei veli koskaan saisi tietää lasten oikeaa isää. (Tulipalossa siis kuoli ukin isän veljen vaimo ja kaksi lasta.) Ukin isän veli sairastui sodan loputtua skitsefreniaan ja ampui itsensä maatiluksen saunarakennukseen.. Ukin isä sodan loputtua sytytti maatilansa tuleen, jossa lähes kaikki arvokas paloi. Muuttivat sitten kaupunkiin maalta ja lopulta ukin isä & äiti menehtyivät jotenkin.. (koskaan en ole kuullut syytä..) Ukin sisaruksista kaksi on tehnyt itsemurhan ja ukkini on enää ainut elossa oleva.. Ukilla on tallessa tuo isänsä omistama päiväkirja (joka on palanut reunoilta ja tuhoutunut osittain..) Äidin puolelta siis tälläistä... Tosin mummoni on alkoholisti ja petti ukkiani useita kertoja nuoruudessa.. heidän erottuaan alkoholilla on ollut suurempi vaikutus ja hyvin surkeaa on nähdä läheisen kärsivät ja romahtavan silmissä. (Tosin on mummolla hyviäkin hetkiä, kun ei juo jne..) Mutta repsahaa aina uudelleen ja uudelleen, vaikka vannookin muuta.

Isän puolelta ei oikein ole muuta kuin se, että joku sukulainen sodan aikana. (En nyt aivan varma ole mikä tai kuka) Surmasi kaksoispoikansa hukuttamalla jokeen ja tappamalla sitten itsensä ja vaimonsa. Jäähyväisistä selvisi että motiivina oli se, ettei lapset jäisi orvoiksi. Ja ukin sisko on alkoholisti, joka on useita kertoja melkein saanut itsensä hengiltä..

..Kyllähän noita muitakin karuja juttuja löytyis, muttei nyt tule mieleen yhtäkään.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: --
Päivämäärä:   10.12.13 02:37:25

Mummoni täysin alkoholisti veli oli joskus raiskannut nuoren tytön, joka oli tullut siitä vielä raskaaksi. Mitään tuomiota tai edes virallista syytettä tämä mies ei ikinä siitä saanut, on maannut mullan alla jo parisenkymmentä vuotta. Paha sai palkkansa (?), mies hukkui kännipäissään. Melkein tämän kaiken tuota kuolinsyytä lukuunottamatta olen kuullut sivusta salaa, isäni tuskin tietää, että tiedän näin paljoa.

Äidin puolelta sitten löytyy useampi itsemurha sun muuta..
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Tantta
Päivämäärä:   10.12.13 06:48:19

"Ukkini isä kävi sotaa, mutta sen varjostuksella saavutti myös muutaman "äpärän" maailmaan talon rengen kanssa."

Niin renkihän on miespuolinen... Jos siis sitä tarkoitit.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: ..
Päivämäärä:   10.12.13 08:16:41

Isäni ei ole oikea isäni, eikä äitini suostu kertomaan totuutta. Kasvatti-isällä taas on velipuoli, jonka kanssa ei ole missään tekemisissä. Paljon muutakin hämärää, mutta eipä asioista usein Suomessa puhuta ääneen. Mutta kun lukee näitä juttuja, niin ennenhän se elämä vasta on mielenkiintoista ollut..
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: --
Päivämäärä:   10.12.13 08:22:30

Mummoni veli on täysi juoppo ja isomummoni on maksanut hänen monen miljoonan velat, ja taksit mitkä tuo idiootti joi. Edelleen tuo on hengissä eikä siitä varmaan eroon pääsekkään. Tästä ei koskaan puhuta, hyssytellään vaan. Äijän kurkkuun on siis mennyt arviolta 3milj euroa.. Isäni isä on ollut aikoinaan juoppo ja tehnyt jotain oikeasti kamalaa, en vain ole saanu vielä selville mitä koska asiasta ei myöskään ikinä puhuta ja aina vaijetaan kun jotain yrittää kysyä. Myöskin isäni veljellä ja entisellä vaimollaan oli jotakin hämärää meneillään, nyt tosin jo eronneet ja setä taitaa olla ihan fine. Eipä mitään pahoja juttuja, mutta sellasia mistä ei ikinä puhuta.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Sara
Päivämäärä:   10.12.13 08:27:51

Suvusta löytyy varmasti vaikka ja mitä. En juurikaan tiedä mitään ihmeelistä. Sodan aikasesta viinanpoltosta on joku isoisän serku tai veli istunu. Isäni veli kuoli vauvana johonkin kulkutautiin. josku 40/50 luvun taittees.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: SiskO
Päivämäärä:   10.12.13 09:07:56

Minä ymmärsin Neilin_ tekstistä, että talon emäntä eli neilin_ ukin isän vaimo, oli säätänyt rengin kanssa miehensä ollessa sodassa...? Lopputekstistä en ymmärtänyt, että miksi se ukin isä poltti veljensä perheen talon, vai oliko siinäkin tekstissä kirjoitus/ajatusvirhe?
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   10.12.13 13:15:33

Up
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Niinie
Päivämäärä:   10.12.13 13:35:54

Isotätini oli aika hulivili.

Sai lapsen vaikka oli sinkkutyttö. Lähti töihin eräänlaiselle ruotsinlaivalle. Siis jokin isompi alus joka meni ruotsin ja suomen väliä.

Lapsi oli tällä välin missä sattui, sukulaisten luona, siellä täällä.

Eräänä kertana kun laiva meni ruotsi-suomi-reittiä, isotätini katosi.

Kukaan ei tiedä mitä tapahtui. Kukaan ei koskaan enää nähnyt häntä. Mitä oli tapahtunut? Kolkkasiko joku/murhasi ja heitti mereen? Putosiko vahingossa? Vai jokin muu vaihtoehto?

Nyt tämä isotädin pikkupoika joutui suoraan lastenkotiin. Mysteeri oli miksi mummoni, kadonneen sisar, ei ottanut siskonpoikaa ottolapsekseen vaan antoi tämän mennä mielummin sen aikaiseen lastenkotiin joka oli kamala paikka. Isovanhemmillani meni silloin köyhästi, ehkä poika olisi ollut liian iso menoerä tai sitten isoisäni ei suostunut.

Lastenkodissa pikkupoikaa nitistettiin ja kidutettiin isompien osalta, kasvoi hirveäksi raggariksi.

Tästä tuli huumeiden käyttäjä, murhaaja ja rikollinen ja lusi vankilassa.

Sai lapsenkin jossain välissä ja koetti laittaa itsensä kuntoon vankilasta pääsyn jälkeen mutta ei enää onnistunut ja kuoli hämärissä piireissä.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: nou
Päivämäärä:   10.12.13 13:48:00

Äitini tuli raskaaksi kun harrasti kaverinsa kanssa seksiä ja siitä synnyin minä. Sittemmin isi tuli kaapista ulos ja on nykyään rekistöröidyssä parisuhteessa miehen kanssa. Heidän kanssaan asuu myös isin miehen äiti, vähän höpsähtänyt ihana mummeli:).

Äiti on nykyään naimisissa isini veljen kanssa, joka on myös kummisetäni. Heillä on yksi yhteinen lapsi, joka on siis samalla minulle veli ja serkku. Isistä tuli veljeni kummi, joten minun isi on mun veljen kummi ja mun kummi on mun veljen isi.

Äidin perhe hylkäsi tämän kun ei suostunut tekemään aborttia, joten sen puolen isovanhempia, setiä ja tätejä en ole nähnyt ikinä. Himouskovaista sakkia, ja mitä olen saanut tongittua äiti sisaruksineen koki lapsuudessaan väkivaltaa rangaistuksena tottelemattomuudesta. Ja siis tosi pienistä asioista kunnon hakkaamista.

Isin vanhemmat kuolivat auto-onnettomuudessa kun oli tosi pieni. Joten tuo isin miehen äiti on ollut ainoa mummo minulle:)..

Eipä nää mitää kammottavia salaisuuksia sillain ole, mutta ei nyt jokaiselle uudelle tuttavuudelle heti kerrota.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Jessi
Päivämäärä:   10.12.13 15:46:23

Tädin ottovanhempien kotoa löytyi takan sisään muurattu lapsen luuranko. Asia ei tosin edennyt miksikään suuremmaksi jutuksi, kun ainoa henkilö jolta asiasta olisi voitu kysyä, ehti kuolla vähän tuota aikaisemmin.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: --
Päivämäärä:   10.12.13 15:53:04

isi isi isi
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: D
Päivämäärä:   10.12.13 16:01:27

Musta tuo isi oli ihana. Mullekin isi on isi. Ja muutenkin kiva tarina :) Terv. 31-v.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: --
Päivämäärä:   10.12.13 16:17:13

TÄälläkin isi on isi. Vain virallisissa yhteyksissä sanon isä, muuten aina isi.
t. 22v.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: ---
Päivämäärä:   10.12.13 16:24:42

Eipä erikkoisempia ole kerrottavaksi.
Mummuni pikkuveli kuoli 3 vuotiaana kurkkumätään joka sai kun olivat käymässä syystä tai toisesta lääkärissä tms. Leikki siellä toisen lapsen kanssa jota ei ollu vielä diagnosoitu ja tauti tarttui tältä lapselta...

Ja mummuni taasen oli erityksessä sairaalassa useita kuukausia kun oli kuulemma altistunut jollekin keuhkotaudille, en muista tarkkaan mille. Hän oli vasta 10v ja kuulemma _kukaan_ sukulainen ei tuona aikana käynyt katsomassa, asui koulunkäynnin takia tädillään. Myöhemmin ihmetteli miksie kukaan käynyt niin ei vaan olleet tulleet ajatelleeksi, vaikka ihan normaali, ihan mukava perhe kyseessä. Oli kuulemma raskasta kun ei ollut kuin hoitajat siellä seurana ja uloskaan ei päässyt.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: muus
Päivämäärä:   10.12.13 17:05:09

Äidin puolelta ei ole oikeastaan mitään karmeita salaisuuksia, yksi ikävämpi sattuma on se, että tätini aviomies ja kaksi poikaa eli serkkuani kuolivat tulipalossa vuonna 1990.
Kiinnostaisi suuresti tietää isäni suvusta jotain, tai isästäni, sillä en tunne häntä. Nimen tiedän kyllä, ja asuinpaikkakunnan. Mutta hän ei ole ilmeisen halukas pitämään yhteyttä, joten en tiedä tietävätkö sen puolen isovanhemmat olemassaolostani ja onko minulla sisarpuolia siltä puolelta.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: jaa a
Päivämäärä:   10.12.13 17:35:03

Sain tietää aikuisena että minulla onkin puolisisaruksia. Täysin vaiettu salaisuus koko suvussa. Sen lisäksi isäni isästä ei ole tietoa, isänäiti ei suostunut koskaan paljastamaan kenen lapsia sitä oikeasti ollaankaan.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   10.12.13 20:31:28

up
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: ..
Päivämäärä:   11.12.13 02:40:13

Up

Huh näitä lukiessa tulee entistä onnellisemmaksi ehjästä omasta perheestään, missä ei petetä ja salailla. Siskon kanssa näytetäänkin niin vanhemmiltamme, ettei tarvi isyyttä epäillä;)
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: mc
Päivämäärä:   11.12.13 11:24:01


Isäni äiti oli avioton lapsi ja sai vasta vanhempana tietää, että hänellä on sisaruksia. Nämä sisarusten lapset ovat siis isäni serkkuja. Ovat vasta muutama vuosi sitten tutustuneet isäni ja setäni kanssa ja harmitelleet kovin, kun eivät ole aikaisemmin tienneet toisistaan. Yksi mummoni siskopuolista on vielä elossa ja hän on aivan mummoni näköinen. Mummoni kuoli, kun olin 4v enkä häntä kunnolla muista. Muistan vain sen, että hän oli aivan kuin tämä hänen siskonsa. Mummoni on aikanaan kärsinyt siitä, että hän on avioton lapsi ja on ollut kasvattivanhemmilla hoidossa.

Isäni isä on tehnyt itsemurhan. En tiedä miten ja miksi, kun siitä ei puhuta. Äitini kerran asiasta mainitsi, pitäisi kysellä. Mummoni ja ukkini eivät edes ole haudassa vierekkäin, vaan eripuolilla hautausmaata. Mummo ei ilmeisesti ole halunnut tulla haudatuksi miehensä viereen, kun tämä oli itsensä tappanut.

Alkoholisteja on suvussa useampi, mut niistä ei juuri puhuta.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: --
Päivämäärä:   11.12.13 11:43:03

Meillä ihan sitä tavallista.

Serkkuni (kummisetäni) ryyppäsi omaisuutensa ja löydettiin kuolleena ojanpohjalta.

Yksi uusi pikkuserkku ilmaantui viime hautajaisissa.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: jo
Päivämäärä:   11.12.13 12:00:59

Mun suvussa ei hirveän vaiettuja salaisuuksia ole, mutta osa sukulaisista on kovin nolona kun sukututkimuksen kautta on oikeasti paljastunut suvusta se mustalainen - joka oli vieläpä kansanparantaja ja ennustaja. :D

Suvussa oli öykkärikin, sellainen pikkurikollinen joka jätti perheensä (vaimon ja lapset) onnensa nojaan, kuoli lopulta oman käden kautta Helsingissä. Mutta tämä tapahtui kauan sitten. Äitini isopappa taas oli kummallinen mies, joka ei ollut erityisen uskollinen vaimoilleen ja juopottelikin aika paljon. Häntä ei kovin lämmöllä muistella. Sen sijaan hänen poikansa, eli äitini pappa, oli satunnaisesta ryypiskelystään huolimatta ihan sympaattinen ihminen, ainakin mitä olen jutuista kuullut ja lukenut. Äitini isä kuoli varsin nuorena ja hänen vaimonsa, eli mummoni, joutui kasvattamaan ison lapsilauman kotonaan ja oli tosi ankara ja sanalla sanoen huono äiti, teetti suurimman osan töistä lapsillaan ja löi heitä paljon. Mummu on vieläkin elossa ja nyt vähän surettaa kun kukaan muu hänen lapsistaan ei käy häntä enää katsomassa, kuin äitini ja joskus hänen siskonsa...

Lähempää suvusta tulee mieleeni isotätini, jolla on lapsia kolmen eri miehen kanssa, yhden lapsen sai vankilassa jonne joutui kuin suutuksissaan miehelleen poltti heidän kotitalonsa. Tämä mummu oli varsin eläväinen ihan loppuun saakka, eikä kyllä pahaa sanaa hänestä mieleen tule. Mutta tästä menneisyydestä ei hirveästi puhuta, ymmärrettävästi.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: ?
Päivämäärä:   11.12.13 12:14:10

nou, onko isäsi etunimessä kolme kirjainta? Jos on niin varmaan tunnen hänet, ja on muuten yksi ihanimmista ihmisistä jonka tiedän. :)
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: äm
Päivämäärä:   11.12.13 13:06:19

Hmm... Meidän (lähi)suvussa ei taida hirveästi olla mitään jännää. Kaksi serkkuani (siskokset) ovat narkkareita ja mt-ongelmaisia, ja psykiatrisella osastolla taitavat molemmat olla tälläkin hetkellä. Toinen on vasta parikymppinen (toinen 10 vuotta vanhempi) ja sekoillut huumeiden kanssa yläasteikäisestä asti. Ihan normaalit, työssäkäyvät vanhemmat heillä on, ja asuivat rauhallisella okt-alueella, joten en tiedä kuinka sitten alunperin noihin piireihin ajautuivat.

Tämä nyt ei ehkä ihan täysin asiaan liity, mutta on mielestäni huvittava juttu. :D Isäni tädit joutuivat 40-luvulla sotalapsiksi Ruotsiin ja molemmat muuttivat sinne sitten aikuisina pysyvästi. Toinen on naimisissa ruotsalaisen miehen kanssa, jolla on edelleen tapana humalassa alkaa soitella vaimonsa suomalaisia sukulaisia läpi. Toisin sanoen useammin kuin kerran on minunkin umpisavolainen isäni joutunut ruotsia puhelimessa sönkkäämään...

Avomieheni suvussa on vähän enemmän herkullisia juttuja. Esim. mieheni mummo oli juuri ennen kuolemaansa tyttärelleen, eli mieheni äidille, kertonut, että tämän mummon toinen tytär (mieheni täti) ei ollutkaan samasta isästä kuin mieheni äiti. Kuulemma mummon mies oli ollut työn vuoksi pitkiä aikoja poissa kotoa, ja kerran olikin sattunut joku komea kaupparatsu kylään sillä aikaa... ;) Mieheni täti ei edelleenkään ole asiasta tietoinen, eikä hänelle aiota edes kertoa, vaikka koko muu suku jo tietää. Tämä täti on alkoholisti ja muutenkin lähinnä suvun "musta lammas", joten hänelle ei kyllä juuri mitään muitakaan asioita jaeta.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: k
Päivämäärä:   11.12.13 13:13:47

Sitä perinteistä, äidinäiti oli alkoholisti, äidin kaksi veljeä olivat alkoholisteja (toinen oli viimeiset n15 vuotta selvä, toinen edelleen alkki), äitini alkoholisoitui rintasyöpään sairastuttuaan n. 8 vuotta sitten. On nyt ollu pari vuotta melko hyvässä vaiheessa. Äidin puolen suvussa on syöpägeeni: äitini, täitini ja serkkuni ovat sairastaneet rintasyövän ja enoni kuoli keuhkosyöpään. Minulle on todettu että sairastun rintasyöpään 95-98 prosentin todennäköisyydellä. Sen mukaan olen sitten hommannut itselleni vakuutukset. Eipähän nämä ihmeempiä salaisuuksia ole mutta ei näitä tietysti joka kahvipöytäkeskustelussakaan viitsi tuoda esiin.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: m
Päivämäärä:   11.12.13 13:59:23

Erään sukulaiseni poliisimies raiskasi alaikäisen tytön. Jäi tuomiotta, huhujen mukaan tutun tuttu tuomari ja lahjoi sen..
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: hhdd
Päivämäärä:   11.12.13 15:08:40

Jokainen tietää tarinan Euran Dalttonien veljeksistä. Näin WIkipedia heistä kertoo:

"Aluksi veljekset ryöstivät huoltoasemien seteliautomaatteja repäisemällä ne irti seinästä auton ja metallivaijerin avulla. Myöhemmin he käyttivät samaa menetelmää postiryöstössä. Joulunpyhinä 1999 veljekset murtautuivat paikalliseen pankkiin välikaton kautta. Sisälle holviin he pääsivät käyttämällä dynamiittia. Vuonna 2000 he jäivät kiinni tästä kaikesta ja tunnustivat samalla muitakin rikoksia, yli sadan omaisuusrikoksen sarjan. Rikosten taustalta löytyi muun muassa uskonnollissävytteinen perhetragedia. Heidän vanhempansa kuuluivat pieneen ja tiukkaan, ”maailmallisiin asioihin” kielteisesti suhtautuvaan lestadiolaisyhteisöön, josta käytetään nimeä leeviläisyys. Isä oli henkisesti sairas ja pahoinpiteli veljeksiä mielisairautensa vuoksi. Pojista kirjoitettiin pitkään lestadiolaisina, vaikka he eivät rikoksia tehdessään olleet enää mukana yhteisön toiminnassa."

Jep kyseessähän on äitini serkut ja näistä asioista ei oikeastaan olenkaan puhuta, vaikka olis kiva tietää enemmänkin!
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   11.12.13 19:01:57

Daltonin pojat oli sitten NIIN komeita :)
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Si
Päivämäärä:   11.12.13 20:54:36

mitäköhän niille pojille vankilaan kuuluu? :) Siellä kai ne ovat?
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   12.12.13 14:31:45

m, oliko tämä tapaus otsikoissakin 2010-luvun puolella?
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   12.12.13 14:34:46

ei kai ne kaikki vankilassa ole
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   12.12.13 14:36:59

Satakunnankansa.fi kertoo:

"Vuosituhannen vaihteessa rikossarjalla julkisuuteen nousseet euralaiset Koistisen veljekset ovat pääosin pysyneet kaidalla tiellä kärsittyään rangaistuksensa, kertoo Ilta-Sanomat tänään.

Julkisuudessa veljeksistä käytettiin Dalton-nimeä.

Neljästä veljeksestä toiseksi vanhin, Erkki Koistinen, kertoo Ilta-Sanomissa, etteivät vanhat teot sinänsä kaduta.

– Sanotaan näin, että jos ne kaduttavat, katumus tulee sitä kautta, että koko ajan on jotain perinnässä.

Eurassa yhä asuva mies elättää itsensä kirvesmiehen töillä.

Veljistä nuorin, Lasse Koistinen, asuu Tampereella ja tekee tilapäistöitä. Toiseksi nuorin, Pekka Koistinen, asuu Eurassa koti-isänä kahdelle lapselle.

Vanhin veljeksistä, Leevi Koistinen, asuu myös Eurassa ja on kolmen lapsen isä. Hän on töissä puualan yrityksessä"
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   12.12.13 14:40:17

Oho.. Lasse Koistinen, nuorin Euran Daltoneista on näköjään kunnostautunut eroottishenkisissä nakukuvissakin googlen perusteella.. hrrr... puh, huh.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: m
Päivämäärä:   12.12.13 14:44:52

Piste, tämä juttu tapahtui vähän alta 10 vuotta sitten.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Suku ja salat
Päivämäärä:   12.12.13 14:58:29

Meidän suvussa taitaa nykyisyys olla menneisyyttä värikäämäpää, tai ainakin tunnettua menneisyyttä värikkäämpää.

Siskopuoleni meni naimisiin serkkumme ex-miehen kanssa. Mies on täysi alkoholisti ja todella ankara heidän pienille lapsilleen. Lisäksi mies oli kännipäissään tunnustanut yhteiselle ystävällemme, että siskopuoleni rakastaa häntä paljo enemmän, kuin hän siskopuoltani. Oma veikkaukseni on, että mies on edelleen täysin rikki erosta serkkumme kanssa ja siskopuoleni on vain laastari. Tuo lapsillekin äksyäminen vaikuttaa minusta ihan siltä, että on tehnyt lapset "väärälle naiselle". Mutta nämä viimeiset siis vain omia tulkintojani.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: :o
Päivämäärä:   12.12.13 15:18:40

Suvussani on ollut merirosvoja joskus 1700-1890 luvulla. En ole ihan varma milloin.:D
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: hhdd
Päivämäärä:   12.12.13 15:43:08

Ei ne vankilassa enään oo ollu :D Lasse bodaa ja muista en oo kuullutkaan hetkeen aikaan.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Jonna
Päivämäärä:   12.12.13 16:58:49

Isänpuoleinen suku (sekä isänisän että isänäidin) kuuluu Sursilleihin ja sitä kautta olen sukua varsin monille poliitikoille (entisiä presidenttejä, ministereitä jne.) ja monille muillekin tunnetuille henkilöille.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Tiu
Päivämäärä:   12.12.13 17:27:57

Sursilleille on aika moni jotain kautta sukua. Omastakin suvusta löytyy sukulaisuus pariakin reittiä kautta.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: mine.
Päivämäärä:   12.12.13 17:28:08

kuulun suureen ja rikkaaseen sukuun, josta pappani käytti mummuni osan kaikkineen tekemällä konkurssin mummoni rahoilla perustamallaan yrityksellä. jei! mummollani oli tuohon aikaan suomen kalleimpiin kuuluva ori hevonen omanaan joka myytiin että pappani sai yrityksensä rahoitettua, kun oli köyhästä suvusta. siinä meni hevoset ja maat ja rahat.

sen jälkeen samainen pappa meni pari kertaa uusiin naimisiin ja tappoi muutama vuosi sitten venäläisen vaimonsa ja yritti itsemurhaa siinä onnistumatta... on nyt kuollut jo vanhuuteen.

äiteen puolelta pappani mummu on mustalainen ja siitä ei saa vieläkään puhua! :D

tällä papallani oli myös menestyksekäs yritys ja oli rahoissaan, kunnes yhtiökumppani katosi rahoineen ja kaikkineen venäjälle ja selvisi että oli firman nimissä tehnyt sitten "pikkuisen" velkaa...
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   12.12.13 17:33:13

Minellä on ollut aika pappa...
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: joo o
Päivämäärä:   12.12.13 21:42:21

Mulla äidin serkku istuu kakkujaan. Ollut mm. mukana koru ryöstöissä ja huume bisneksissä. Näistä vaietaan ja jos joku asiasta mainitsee saa siitä kuulla...
Äidin isän äidillä ollut äpärä lapsi(isän suku kasvatti) ja se säilyi salassa kunnes tämä muori kuoli. Sukuun tätä ei huolittu kun kuullemma niin häpeällistä...
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: joo
Päivämäärä:   12.12.13 22:10:11

Mummoni veli tappoi itsensä ampumalla. Saman mummon isä kuoli hämärissä olosuhteissa hukkumalla, ruumista ei löydetty koskaan. Ukkini puukotti miehen hengiltä ja istui vankilassa taposta. Setäni teki itsemurhan hyppäämällä ikkunasta. isäni puukotti äitiäni veljeni ja minun silmieni edessä, kun olimme pieniä, äiti oli vähällä kuolla. isäni hirtti itsensä. Serkkuni sytytti lapsena keittiön palamaan, koko talo meinasi palaa. Samainen serkku sairastui skitsofreniaan ja on tätä nykyä mielisairaalassa. Kaksi setääni ovat rapajuoppoja. Äitini on skitsofreenikko.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: kiitävä etana
Päivämäärä:   12.12.13 22:16:12

Isän tädillä oli avioton lapsi. Mummo minulle kertoi naureskellen, että kaikkihan sen isän arvasi (joku kyläläinen), mutta salaisuus se oli silti olevinaan. Tämä avioton poikalapsi sitten kasvoi ja varttui kaatuakseen sodassa.

Isän sedällä oli vaimo ja pieni lapsi. Tämä setä kuitenkin kuolla kupsahti, mutta hätiin tuli miehen veli eli isän toinen setä, joka avioitui leskeksi jääneen kanssa ja otti lapsenkin nimiinsä. Ei tämä mikään salaisuus ole, vähän hassua vain nykypäivänä ajatellen, että sama vaimo kiertää veljeltä toiselle, kun toinen kuolee.

Sukututkimusta selaillessani olen myös huomannut, että pikkulasten kuoltua niitä samoja nimiä on käytettu uudelleen jollakin myöhemmin syntyneellä. Esim. Matti-poika kuoli vuoden ikäisenä, mutta olipas niin hyvä nimi, että se otettiin uudestaan käyttöön neljän vuoden päästä syntyneelle poikalapselle. Jotenkin... karskia.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: nou
Päivämäärä:   12.12.13 22:29:19

?: Isini nimessä on kyllä enemmän kirjaimia, mutta on kyllä ihana ihminen!:) Onko jollain muullakin vai yhtä sekava perhekuvio kun mulla?:D

Ja niin, mulle isi on ollut aina isi. Se tulee ihan automaattisesti ajattelematta, enkä koskaan ole ajatellut sen olevan jotenkin negatiivinen juttu?:D
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Alicia
Päivämäärä:   12.12.13 22:40:39

Meijän suvussa on ollut merirosvoja! :D
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: <3
Päivämäärä:   12.12.13 22:42:30

"Sukututkimusta selaillessani olen myös huomannut, että pikkulasten kuoltua niitä samoja nimiä on käytettu uudelleen jollakin myöhemmin syntyneellä. Esim. Matti-poika kuoli vuoden ikäisenä, mutta olipas niin hyvä nimi, että se otettiin uudestaan käyttöön neljän vuoden päästä syntyneelle poikalapselle. Jotenkin... karskia."

Tai tapa kunnioittaa kuollutta lasta. Kyllähän ihmiset nimeävät lapsiaan (kuolleiden) vanhempiensa, isovanhempiensa, tätiensä jne. mukaan.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: use
Päivämäärä:   12.12.13 22:54:44

joku löytänyt sukututkimuksessa sukulaisiksi jotai natsi-saksan pomoja. tuntuu kaukaiselta.. lähempänä mietityttänyt se, ettei isän papasta ole tietoa. paljon huhuja kyllä, kun pieneltä paikkakunnalta ollaan, mutta pidin kyllä huolen että ukkoni kauempaa haen.
yksi juttu lapsuudesta kuitenkin jäänyt enempi mieleen.
Tykkäsin kauheasti yhdestä isän enosta, hän meillä paljon viettikin aikaa töissä autellen (maatila). viinaan menevä oli, mutta aina niin kiltti ja mukava. meillä hänestä vain yksi valokuva, kuvassa minä parivuotiaana kiikussa ja tämä mies näkyy taustalla pihasaunan taakse menemässä, katsoo kuitenkin kameraan.
ampui sitten itsensä oman kotipaikkansa saunan taakse, ja siitä kuulin jo aika nuorena, ja tämä kuva jäänyt sitten niin symbolisesti mieleen hänestä..
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: ...
Päivämäärä:   12.12.13 23:10:59

Olen täti pikkuveljeni (18v) kautta. Lapsi jo vuoden ikäinen, eli syntyessään veljeni oli 17v. Tätä äitini suuresti häpesi, eikä kenellekkään saanut kertoa, ja isyystestitkin teetettiin vain saadaksemme tietää, että on sisältä ja ulkoa veljeni näköinen.
Kummallisinta on se, että äitini on alkanut kertomaan isäni puolen suvulle asiasta, mutta oman puolen suvulleen ei saa sanallakaan sanoa. Jännä sinänsä että menee näinpäin, sillä isäni suku on 'rikasta' ja hyvin koulutettua, äitini taas sisarusparvestaan ainoa ylioppilas, ja itse asiassa koko sen puolen suvusta sellainen jolla on edes AMK-tutkinto ja kaikki tätini ja enoni ovat saaneet lapset hyvin nuorena. Luulisi heidän paremmin ymmärtän, varsinkin kun enoillani käynyt ns. samoin tavoin.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Joopa joo
Päivämäärä:   12.12.13 23:15:15

Ei tämä nyt varsinaisesti synkkä asia ole, hieman surullinen vain ja josta ei pahemmin puhuta. Isäni isä ei pidä mitään yhteyttä kehenkään sukulaisiin, en ole koskaan tavannut häntä. Tiedän suurinpiirtein missä hän asuu (samalla seudulla kuin minä) ja nimen, mutta en mitään muuta. En tunne isän puolen suvusta ketään muita kuin isäni molemmat siskot ja heidän lapsensa. Isäni ei koskaan puhu isästään, ainoat tietoni hänestä ovat tätini ja äitini kertomia juttuja. En ole koskaan uskaltanut kysyä miksei hän pidä yhteyttä sukuun.
Meillä on kummallinen suku muutenkin, äitini isällä on kaksi lasta myös äidin äidin siskon kanssa. He ovat siis äidilleni sekä serkkuja että sisarpuolia. Tämän ymmärsin vasta muutama vuosi sitten, asiasta puhutaan joskus mutta en sitä nuorempana ymmärtänyt.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: pipsen
Päivämäärä:   13.12.13 16:38:50

..., kenties juuri siksi ei halua, että suku kuulee "hänellekin" käyvän tällaista "huonomman väen" lisääntymistä, kun kerran on varsinainen tähti huonompien joukossa.
Mene ja tiedä.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Ti
Päivämäärä:   13.12.13 16:47:14

"En ole koskaan uskaltanut kysyä miksei hän pidä yhteyttä sukuun."

Moni sanoo jotain tämän suuntaista näissä ketjuissa. En voi muuta kuin ihmetellä!

Mikä on pahin asia mitä tapahtuisi jos sanoisitte että juttu on näin, minulla on oikeus kuulla omasta isoisästäni/isästäni/äidistäni/isoäidistäni ja piste. Laittakaas sitten puhuen.

Ei tulisi itselle kuuloonkaan että joku niin lähisukulainen kun oma isoisä olisi elossa ja en tietäisi miksei hänen kanssaan olla väleissä. Toden totta, jankuttaisin asiasta loputtomiin kunnes jonkun sanainen arkku aukeaisi. Ei puhettakaan että en olisi edes ikinä kysynyt puolella sanallakaan asiasta! Kamalaa!
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   15.12.13 09:22:40

up
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   15.12.13 09:50:50

jos saa vanhemman verkkopankkitunnuksia käyttää voi katsoa vanhempien nimet väestöliiton palvelusta
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Sienna
Päivämäärä:   15.12.13 10:09:32

Meidän suvun synkkä salaisuus olen minä. Ikää kolmellakymmenellä ja nuoruudessani touhunnut sellaisia (narkannut, tehnyt rikoksia ja olen toistaiseksi raitistunut alkoholisti). Näistä asioista ei koskaan puhuta. Ei mieheni kanssa, ei vanhempieni kanssa (eivätkä kaikkea tiedäkään) ja vain toinen mummuni tietää mt-sairaalataustani (ja diagnoosini). Kukaan muu sukulainen ei näistä tiedä senkään vertaa.

Toinen synkkä salaisuus on, että pappa oli alkoholisti ja mummu piilotti häneltä suuria määriä rahaa (sijoitti jonnekin, mistä alkoi kertyä mukavia määriä tuloja), koska ei halunnut hänen juovan niitä rahoja. Nyt papan kuoltua, on mummun omaisuus arvioitu olevan miljoonia. Mummu ei ole kellekään kertonut asioiden todellista laitaa, joten selvinnee vasta perinnön jaossa jahka hän kuolee.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   15.12.13 10:11:15

Mummosi on jemmannut rahoja jonnekin muualle kuin pankkiin, koska sieltä mies olisi ne saanut. Kannattaa ehkä jutella vanhuksen kanssa, etteivät rotat syö seiniin piilotettuja rahoja tai tulipalo vie.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   15.12.13 16:42:28

up
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   15.12.13 17:14:09

Veli on insestin tekijä, pelottaa hänen tyttäriensa puolesta! Muutakin riskoreki9steriä toki löytyy ties kuin pitkä lista... Oon vaan vaiennut asiasta kuten siskokin... : (

Isä ollut petoksesta vankilassa, sanoo että oli syytön. Lisäkis on viinatrokari tälläkin hetkellä.

Siskoni kuoli sairaalaan ja kuulen ympäripyöreitä syitä, mutten sitä oikeaa syytä.

Tätini on raiskattu ja siitä syntyi hänen keskimmäinen poikansa, jolla ongelmia sekä pienenä että nyt isona poikana. Isänsä jo kuollut, täti pakeni aina meille tuota miestä. Kuulin tästä raiskausjutusta vasta vanhemmalla iällä.

Kuolleen ukin isä oli aikamoinen... Ryyppäsi perheen rahat, ja hakkasi kepillä ja rautalapiolla emäntäänsä hänen raskaana ollessaan, olen lukenut kirjan tästä. En tiedä vieläkään, erosiko ukki ja mummu sen takia aikanaan, että ukki ois hakannut, mutta oma isäni hakkasi äitiä joskus kun olin nuorempi. Joten liekö periytynyt..?
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Kaikenlaista
Päivämäärä:   15.12.13 18:09:14

Äidin isä tapaili mammani siskoa ennen kuin päätti ottaakin mammani vaimokseen. Tarina kertoo, että tämä sisko kävi myöhemmin kuitenkin välillä saunomassa ja pesemässä pappani selän, mamman tyynesti leipoessa pullaa tuvassa. Kaikki ko henkilöt ovat vielä elossa.

Äitini veli on juuri hiljakkoin "seonnut", erosi vuosikymmenien liitosta ja teki pari iltatähteä, sekä jätti bisneksensä heitteille niin, että vouti vie nyt kaiken eikä tuo ex-vaimo tule saamaan juurikaan mitään erossa.

Isäni pappa ajoi pappani pois, kun isäni syntyi. Isäni sai alkunsa avioliiton ulkopuolella, mutta pappani hänet tunnusti ja halusi viedä mammani vihille. Mammani jäi äpäräpoikansa kanssa asumaan isänsä luokse. Mielisairaanhoitajana ja perheettömänä (miehettömänä) joutui mammani aina jouluksi töihin. Hän sitoi isäni sängynjalkaan liekaan siksi aikaa. Eipä rakastanut isäni joulun pyhiä aikuisenakaan.
Mammani hoiti isänsä hautaan, tämä kuoli yli sata vuotiaana. Isänsä kuoltua mammani sairastui leukemiaan ja kuoli pari vuotta isänsä jälkeen. Mammani oli inhottava ja katkera nainen (ei meille lapsenlapsille), mutta muuttui sairastuttuaan. Eipä niitä läheisiä silti enään ollut.
Pappani muutti toiselle puolelle Suomea, johon perusti uuden perheen. Isäni oli hänelle häpeä, enkä koskaan tavannut pappaani.
Isäni oli alkoholisti, joka heitti kännissä äitini ja meidät lapset pihalle. Avioeron jälkeen isäni ei tehnyt muuta kuin pimeitä töitä ja joi. Joi myös äitinsä jättämän perinnön (rahat muovikasseissa rivariasunnon varastossa), josta verottaja ja valtio ulosmittasi osansa jälkikäteen.
Isäni alkoholistinaisystävä kavalsi osan rahoista.
Isäni istui useita kertoja vankilassa, rattijuopumuksista, pahoinpitelyistä jne.
Isäni kuoltua löytyi asunnosta valokuvia kahdesta kehitysvammaisesta lapsesta, joiden äiti on tuo kavaltajanainen. Tänäpäivänä en tiedä, ovatko nuo lapset sisaruksiani. Eivät ainakaan virallisesti.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   15.12.13 18:29:37

Neil nyt ei ole muutenkaan penaalin terävin kynä, joten tuskin kukaan älyää, et miten renki tulee
raskaaksi....
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   15.12.13 18:41:10

Äidin isä tapaili mammani siskoa ennen kuin päätti ottaakin mammani vaimokseen. Tarina kertoo, että tämä sisko kävi myöhemmin kuitenkin välillä saunomassa ja pesemässä pappani selän, mamman tyynesti leipoessa pullaa tuvassa. Kaikki ko henkilöt ovat vielä elossa.

^ kaikkee sitä onkin kulissien takia kestetty, en koskaan sietäis tuollasta meininkiä. : (
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   15.12.13 19:03:42

"Äidin isä tapaili mammani siskoa ennen kuin päätti ottaakin mammani vaimokseen. Tarina kertoo, että tämä sisko kävi myöhemmin kuitenkin välillä saunomassa.."

Tätini mies vaihtoi toiseen tätiin. Parin kymmenen vuoden kuluttua vaihtoi takaisin alkuperäiseen tätiin :D
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: eiomalla
Päivämäärä:   15.12.13 19:24:51

Tätini kilahti täysin kun erosi noin 20 vuoden suhteesta. Luin joskus lehdestä tällä paikkakunnalla sattuneesta vakavasta puukotusriidasta naisen ja miehen välillä. Myöhemmin selvisi että kyseessä oli tätini uuden miesystävän kanssa. Myöhemmin ko mies teki itsarin riidan yhteydessä. Tästä ei saa puhua, ikinä..

Tätini mies oli (tai on yhä) täys rapajuoppo. Otti kämäselle tönölleen isoa summaa vastaan vakuutuksen (ihme että sai), ja tasan kaksi päivää myöhemmin asunto oli palanut maan tasalle, "onnettomuudessa". Totuutta ei tiedä kukaan... (Mutta arvaa kun tietää millainen tyyppi kyseessä).
Yksi toinen sukumme mies on homo, nyt siis jo + 60 v. Muistan aina lapsena kun puhuttiin sedästä X, ja sedän kaverista. (Sedän kaveri siis miesystävä). Muistan myös kun aikuiset puhuvat että tämän sedän X kanssa ei sitten saa eikä voi miehet mennä saunaan. (:D ihan kun homot kiinnostuisivat kaikista miehistä, tämä siis 80-luvun lopulla...)

Yhden tätimme mies on tappanut miehen, kännitouhuja nämäkin. Tyyppi on jo päässyt linnasta,ja alko maistuu vieläkin. Joihinkin pakollisiin sukujuhliin kun osallistuu (liittyen siis lapsiinsa/lapsenlapsiinsa) niin korkki pysyyy kiinni ihan maks tunnin, sitten alkaa show ja aina on poliisit paikalla ja herra viedään takavasemmalta pihalle. Ihanaa... Ei siis kuitenkaan ole ketään sukulaista kohtaan aggressiivinen (ainakaan vielä), mutta rähisee kännissä kun viimeistä päivää.

Miehen suvusta. Miehen setä on yhden tunnetun henkirikoksen uhri (ollut paljon lehdessä), mutta tästäkään ei puhuta...
Miehen eno tappoi itsensä vailla mitään selitystä, ikinä ei selvinnyt mitään ongelmia, rahahuolia, sairauksia, toista naista ymsyms, jäi täysin mysteeriksi. Vuotta myöhemmin ko. miehen poika tappoi itsensä. Poika kuitenkin löytyi niin, että on syytä epäillä että oli viime hetkellä pyörtänyt päätöksensä (siinä onnistumatta) :( Näistäkään ei saa kuulemma koskaan puhua mitään...

Ja vielä vaikka mitä olisi, ihmeen normaali musta on tullut kuitenkin :D
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   15.12.13 19:52:07

eiomalla, onko miehesi setä Jukka S.Lahti?:D Tai siis oliko?
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: eiomalla
Päivämäärä:   15.12.13 19:59:53

. : ei ole, vanhempi tapaus tämä :)
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: ***
Päivämäärä:   15.12.13 20:30:27

Isoisän isä vaihtoi sukunimen, koska hänen veljensä oli homo. Velipoika sitten oli viimeinen sitä sukunimeä kantava meidän suvusta. Tämän kuulin vasta jokunen vuosi sitten aikuisiällä.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: ...
Päivämäärä:   15.12.13 21:10:07

Äitini on lähes kokonaan kaljuuntunut tuntemattomasta syystä nuorehkona. käyttää peruukkia. tästä ei puhuta koskaan suvussamme. en tiedä tietääkö suku, osa ei ainakaan tiedä tai sitten esittää ettei tiedä.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä:
Päivämäärä:   15.12.13 21:14:03

Minun suvussani on ollut jotain murhamiehiä puukkojunkkarien aikaan :D
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   15.12.13 21:34:17

tähtirivi, nyt on pakko kysyä. Alkaako sukunimesi K:lla?
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Å
Päivämäärä:   15.12.13 22:09:47

Mummon peruskirjoituspaperit osuivat joskus siivotessa käteen ja silloin vasta sain tietää, että hänellä on ollut neljän elävänä selvinneen lapsen lisäksi kaksi sellaista lasta, jotka ovat kuolleet joskus 1-2 vuotiaana... En ole uskaltanut kysyä isältä ikinä asiasta ja mummi ei ikinä puhunut kuolleista lapsista, vaikka olimme todella läheisiä. En edes tiedä minne heidät on haudattu tai onko heillä varsinaisesti hautaakaan. Kuolleet siis joskus 40-luvulla. Haluaisin palavasti tietää asiasta enemmän mutta olen varma, että isäni ei halua puhua asiasta :( Ehkä joskus vielä rohkaisen itseni ja kysyn.

Myös miehelläni on kuollut ihan pienenä veli, jonka haudalla emme ole ikinä käyneet. Anoppi joskus mainitsee asiasta ja käyvät kai joka joulu viemässä kynttilän haudalle, mutta sekin asia suhteellisen tabu.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: ***
Päivämäärä:   16.12.13 10:50:23

Veljeni on alkoholisti, mutta siitä ei puhuta. Isä ja äiti salailevat mielummin asiaa kuin tekisivät jotain asian eteen. Kenellekään ei kerrota asian todellista laitaa vaan leikitään että kaikki on hyvin.

Muiden asiat kyllä kerrotaan kaikille, eli ei ole salaisuuksia kun herkutellaan muiden salaisuuksilla ja virheillä.
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: -_-_-_-
Päivämäärä:   17.12.13 08:15:13

Meillä äitini isä on tuntematon. Mies oli lähtenyt menemään äitini äidin ollessa raskaana. Äitini serkku katosi, puhelinvastaaja kertoi vain ruotsiksi ja englanniksi että hän on lomalla, ei vieläkään ole löytynyt ja tästä häviämisestä aikaa n. 5v.

Isän puolella ei mitään erikoista. :D

Mieheni tädin vanhin lapsi on narkkari ja siitä ei puhuta. Ei millään eikä ikinä. Tämän tädin nuorin lapsi ei edes tiedä, millainen tyyppi tämä isoveljensä on. Ja myöskin miehen sisko on annettu vauvana adoptioon ja miehen äiti ei puhu ikinä asiasta. Anopin äiti siis pakotti antamaan tän lapsen pois, mies ei sen jälkeen ollut mummonsa kanssa tekemisissä ollenkaan. Nyt vasta muutama vuosi sitten ovat alkaneet siskonsa kanssa pitämään yhteyttä ja "löytäneet toisensa". Ihana ihminen on tää sisko kyllä <3
  Re: Kerro sukusi synkkä salaisuus 2. (Tai muita
Lähettäjä: Q
Päivämäärä:   18.12.13 00:22:20

Karmeita juttuja kaikki lastentapot :/ Tiesittekö muuten, että murha ei vanhene koskaan? Eli jos takasta löytyy luuranko tms, asia kuuluu poliisille..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

AddThis